середа, 29 березня 2023 20:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Череватий розповів про ситуацію на Сході

Череватий розповів про ситуацію на Сході
Протягом останніх трьох тижнів ЗСУ регулярно знищується ворожа бронетехніка, танки Т-80, Т-90М "Прорив", бойові машини піхоти і бронетранспортери. Фото: Генштаб

Упродовж доби російські загарбники 244 рази обстріляли позиції Збройних сил України на Бахмутському напрямку.

325 разів обстріляли позиції на Куп'янсько-Лиманському напрямку. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий, передає Gazeta.ua.

За його словами. Бахмут залишається одним з основних напрямків удару противника.

"За цю добу ворог 244 рази обстріляв зі ствольної реактивної артилерії наші позиції, відбулося 25 боєзіткнень у районі Оріхово-Василівки, Богданівки, Іванківського, самого Бахмута. 97 окупантів було знищено, 137 зазнали поранень", – сказав Череватий.

За його словами, кілька тижнів поспіль ворог веде активні бойові дії на Куп'янсько-Лиманському напрямку, при цьому найбільше застосовує артилерію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські воїни відбили 48 атак росіян. Де зосереджений ворог

"Ця доба не стала винятком: 325 обстрілів різними артилерійськими системами, 9 боєзіткнень. 33 окупанти були знищені, 96 зазнали поранень", – розповів Череватий.

Він зазначив, що на цьому напрямку українські захисники також знищили РСЗВ "Град", склад боєприпасів та БпЛА.

Череватий зауважив, що протягом останніх трьох тижнів регулярно знищується ворожа бронетехніка, танки Т-80, Т-90М "Прорив", бойові машини піхоти і бронетранспортери.

Череватий наголосив, що основною силою ворога на цих напрямках залишається ПВК "Вагнер", але враховуючи щоденні втрати, які в середньому перевищують сотню осіб, "вагнерівцям" бракує живої сили.

"Динаміка така, що окрім того, що вони головна сила, вони змушені підсилюватися іншими підрозділами регулярного війська, повітряно-десантними – на цьому напрямку вже підбивалися і бойові машини їхнього десанту – і мотострілецькими підрозділами", – сказав Череватий.

За його словами, "вагнерівці" змушені просити підтримку артилерії і авіації регулярного війська, тому що повністю не можуть забезпечити себе, щоб вести активну наступальну роботу.

У частково захоплених Херсонській та Запорізькій областях сили РФ обороняються і не вдаються до активних дій.

На півдні спостерігається зменшення ворожих обстрілів, свідчить карта бойових дій на 29 березня, яку оприлюднило міноборони Великої Британії у Twitter.

Водночас російські військові продовжують атакувати на сході. Найзапекліші бої, як і раніше, на Бахмутському напрямку. При цьому в останні три дні росіяни знизили активність у Бахмуті та його околицях, що може свідчити про перегрупування ворожих військ.

Зараз ви читаєте новину «Череватий розповів про ситуацію на Сході». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути