середа, 25 квітня 2012 14:56

Чехи вийшли протестувати проти циган, які побили українського підлітка

Чехи вийшли протестувати проти циган, які побили українського підлітка
15-річний Петро в лікарні. Фото: tn.nova.cz

У неділю в Бржецлаві (Чехія) пройшла демонстрація протесту проти побиття п'ятнадцятирічного хлопчика Петра родом з України.

За словами матері хлопця, минулої неділі на нього напали і серйозно поранили цигани. В результаті чого йому довелося видалити нирку, пошкоджені також печінка і селезінка. В акції взяли участь близько 2 тисяч чоловік, включаючи прихильників радикального правого руху "Робочої молоді". Учасники маршу несли транспаранти "Влада спить, цигани вбивають", "Зупинимо циганський терор", вигукували антициганські гасла "Цигани - на роботу!" та інші.

В Бржецлаві патрулювали декілька сотень поліцейських, і не тільки з Південної Моравії, але також з інших регіонів. Їм довелося втрутитися в кілька дрібних інцидентів, повідомив начальник південноморавской поліції Томаш Кужель. За його словами, розшук агресорів триває.

За повідомленнями чеських ЗМІ, побиття сталося ще 15 квітня. Троє циган попросили у неповнолітнього українця сигарету, проте у нього її не було і його почали бити. У лікарні потерпілому видалили нирку, він також отримав перелом ребер і пошкодження внутрішніх органів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чехії цигани жорстоко побили 15-річного українця: йому видалили нирку

Зараз підозрювані знаходяться в розшуку. За попередніми даними, вони переховуються в Словакії. Їм загрожує до 10 років позбавлення свободи.

Зараз ви читаєте новину «Чехи вийшли протестувати проти циган, які побили українського підлітка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути