Ексклюзиви
субота, 04 березня 2023 21:52

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це ляпас Путіну": Данілов прокоментував інцидент у Брянській області

"Це ляпас Путіну": Данілов прокоментував інцидент у Брянській області
Всі організатори інциденту під Брянськом мають російські паспорти, повідомив секретар РНБО Олексій Данілов. Фото: ОП

Секретар РНБО Олексій Данілов підтвердив, що частина росіян та білорусів справді допомагає знищувати ворога, зокрема на найгарячішому напрямку – Бахмутському.

Однак щодо інциденту у Брянській області РФ, то Данілов назвав це переходом кордону Росії громадянином Росії, на що той має повне право. Про це він сказав в ефірі Zaxid.net.

"Ми не маємо права заборонити громадянину Росії відвідати свою рідну землю. Ми ж не знаємо, можливо, вони до родичів пішли, можливо, ще по якихось справах, автомат, можливо, знайшли десь там у сховах", – прокоментував він так званий Брянський інцидент.

Данілов сказав, що не може підтвердити, чи спростувати, куди відправилося це формування далі: повернулося в Україну чи пішло вглиб Росії.

Секретар РНБО, наголосив, що росіяни мають повне право на своїй території з'ясовувати певні розбіжності із місцевою владою. Організатори інциденту під Брянськом, справді, всі мають російські паспорти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інцидент у Брянську: командир "Російського добровольчого корпусу" зробив заяву

Політик нагадав, що за день до цього пройшло розширене засідання федеральної служби безпеки Росії, на якому був присутній російський диктатор Володимир Путін. Там йшлося про те, що в Росії все гаразд.

"А подія, що відбулася на наступний день, це, м'яко кажучи, ляпас Путіну. Коли президент Росії скасовує свою поїздку до Ставропольського краю з урахуванням тих подій, це свідчить про початок певних процесів" – зазначив секретар РНБО.

За словами Данілова, Путін вже не контролює всі процеси на території Росії, вони починають розповзатися. Про це, зокрема, свідчить і створення величезної кількості приватних армій. Це означає руйнацію централізованих структур, адже армія має бути централізованою.

"Для нас дуже важливе питання: "Коли це буде в них переходити в активну фазу", – зауважив він.

Данілов переконаний, що швидше в Росії почнуться ці процеси, то швидше Україна буде досягати успіхів, і наші партнери будуть розуміти, що іншого шляху немає.

"Україна має давати відсіч і вона обов'язково буде це робити. Зараз в України є величезна лінія фронту, нам потрібно перш за все вирішити питання звільнення Автономної Республіки Крим, Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. До того часу буде відбуватися дуже багато події, зокрема і в Росії", – резюмував Данілов.

Частина місцевих жителів Брянській області Росії приєдналася до "Російського добровольчого корпусу".

Це сталося після подій 2 березня, коли бійці цього корпусу обстріляли автомобіль і закликали росіян "боротися з путінським режимом". Про це повідомив представник пресслужби ГУР України Андрій Юсов.

Він наголосив, що події у Брянській області – внутрішньоросійські і Україна не має до них жодного стосунку, як це подають пропагандисти.

Зараз ви читаєте новину «"Це ляпас Путіну": Данілов прокоментував інцидент у Брянській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути