четвер, 04 квітня 2013 10:30

"Час вибуху стрімко наближається". Пхеньян готовий завдати "нещадного удару" проти США

"Час вибуху стрімко наближається". Пхеньян готовий завдати "нещадного удару" проти США
Фото: www.ntv.ru

Влада Північної Кореї заявила 3 квітня про остаточне узгодження "нещадного" удару, спрямованого проти США. Про це, за даними Agence France-Presse, повідомляє північнокорейське агентство ЦТАК з посиланням на офіційне джерело в збройних силах країни.

КНДР оголосила, що готова відповісти на ворожу політику США "різноманітними передовими, мінімізованими і полегшеними засобами ядерних ударів".

"Час вибуху стрімко наближається", - йдеться в посланні. Згідно з текстом, війна може початися на Корейському півострові "сьогодні або завтра".

Відповідальність за ескалацію конфлікту Пхеньян повністю поклав на Сполучені Штати, що беруть участь у спільних військових навчаннях з Південною Кореєю.

Це вже не перша загроза на адресу США з боку КНДР за останній час. 21 березня північнокорейська влада пригрозили завдати ракетних ударів по американським військовим базам в Японії, а 26 березня оголосив про підготовку удару по материковій території Сполучених Штатів, а також по Гаваям і острову Гуам.

Пентагон, у свою чергу, заявив 3 квітня про посилення протиракетної оборони на Гуамі.

Загострення корейського конфлікту триває з грудня 2012 року, коли Північна Корея запустила супутник, що було сприйнято багатьма країнами як випробування балістичної ракети. Ситуація ще більше загострилася після того, як у лютому країна провела нові ядерні випробування.

У березні Пхеньян розірвав угоду про ненапад, а потім - договір про перемир'я з Південною Кореєю, а також оголосив про відключення екстреного зв'язку з південною частиною півострова. 30 березня Пхеньян заявив про вступ відносин з сусідом "в стан військового часу".

Зараз ви читаєте новину «"Час вибуху стрімко наближається". Пхеньян готовий завдати "нещадного удару" проти США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

76

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути