вівторок, 26 вересня 2017 23:36

Бутусов про вибухи під Вінницею: "Ця катастрофа позбавляє нас величезних запасів боєприпасів"

Бутусов про вибухи під Вінницею: "Ця катастрофа позбавляє нас величезних запасів боєприпасів"
Під Вінницею горить військовий склад

Склад боєприпасів, який вибухає під Вінницею, другий за значенням після Балаклеї. Ця катастрофа позбавляє нас величезних запасів боєприпасів. Про це пише головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов на своїй сторінці у Фейсбук.

"Атаковано найбільший склад боєприпасів Збройних сил України в Калинівці, за 20 кілометрів від Вінниці.

Вибухи чути в місті, добре помітний розліт боєприпасів після вибухів. Склад у Калинівці має загальну площу понад 1000 гектарів і забитий боєприпасами різних типів. Сховище відкрите, норми завантаження складу перевищено в кілька разів.

Повторюється трагедія Балаклеї і Сватового. 22 вересня був знищений склад ОТУ "Маріуполь" у Новоянісолівці. Зараз вибухає Калинівка", пише Бутусов.

Він зауважив, що це був наш другий за значенням склад боєприпасів після Балаклеї.

"Ця катастрофа позбавляє нас величезних запасів боєприпасів. Розосередити боєприпаси не вдалося, незважаючи на неодноразові напади противника і знищення наших стратегічних запасів. Гарантувати безпеку наших запасів боєприпасів не вдається, незважаючи на виділення цього року понад 300 мільйонів гривень, численні комісії, інспекції, перевірки і звіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Всі в паніці тікають" – під Калинівкою почав підриватися склад боєприпасів

За вибух у Сватовому зняли з посад купу неугодних і непричетних, за вибух у Балаклії, де була очевидна вина керівництва Генштабу, не зняли нікого. Сьогодні вибухнув четвертий склад за два роки - він був одним зі стратегічних", - пише журналіст.

Увечері 26 вересня під містом Калинівка на Вінниччині загорівся склад боєприпасів. Снаряди, та боєприпаси вибухають та летять у різні боки. Почалася евакуація мешканців найближчих населених пунктів.

Зараз ви читаєте новину «Бутусов про вибухи під Вінницею: "Ця катастрофа позбавляє нас величезних запасів боєприпасів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути