Ексклюзиви
четвер, 15 лютого 2024 10:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Буданов розкрив подробиці ліквідації ВДК "Цезар Куніков"

Буданов розкрив подробиці ліквідації ВДК "Цезар Куніков"
Російський ВДК потопили біля берегів Алупки морські дрони Magura V5. Фото: росЗМІ

Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов прокоментував знищення біля берегів тимчасово окупованої Алупки в Криму російського великого десантного корабля "Цезар Куніков".

Екіпаж ворожого судна складав 90 осіб, розповів Буданов у коментарі ICTV. Скільком із них вдалося врятуватися, поки що невідомо.

"Пошуково-рятувальна операція росіян іще триває. Вони шукають вцілілих, як їм здається - поки що результати не дуже. Корабель віз вантаж з міста Новоросійськ в місто Севастополь. Був завантажений. На переході його знищили п'ять безпілотників", - додав Буданов.

Він зазначив, що йдеться про морські дрони Magura V5.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог повернув "Калібри" у Чорне море

Знищення корабля "Цезар Куніков" відбулося вранці 14 лютого. Мешканці тимчасово окупованого Криму повідомляли про вибухи та стрілянину.

Російський ВДК потопили біля берегів Алупки морські дрони Magura V5.

"Цезар Куніков" був одним із найновіших кораблів ворожого флоту. Судно могло вміщати 87 членів екіпажу на борту. Примітно, що цей корабель "засвітився" не лише під час російського вторгнення в Україну. Його Москва використовувала також у війнах у Сирії та Грузії.

Росія поспіхом прибрала всі ракетоносії з Чорного моря після знищення "Цезаря Кунікова". Російський великий десантний корабель знищили морськими дронами Magura.

Успішну місію здійснили спецпризначенці "Групи 13" Головного управління розвідки Міноборони України. Спецоперація стала можливою за підтримки платформи United24.

Зараз ви читаєте новину «Буданов розкрив подробиці ліквідації ВДК "Цезар Куніков"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути