четвер, 08 вересня 2022 00:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Британського волонтера Пола Урі закатували до смерті в полоні у бойовиків – офіс Генпрокурора

Британського волонтера Пола Урі закатували до смерті в полоні у бойовиків – офіс Генпрокурора
Андрій Костін розповів, що на тілі Пола Урі виявлені сліди численних тортур. Фото: sluga-narodu.com

На тілі британського волонтера Пола Урі, яке Росія після численних вимог передала Україні, виявлені сліди тортур та знущань. Можливо, саме вони стали причиною загибелі британця.

За фактом застосування тортур та можливого умисного вбивства відкрито кримінальне провадження, сказав генеральний прокурор України Андрій Костін на брифінгу, повідомляє Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти можут анонсувати нову хвилю судилища – Андрющенко

Костін нагадав, що волонтер був захоплений окупантами у квітні під час виконання ним евакуаційної місії в Запорізькій області. А вже в липні Росія повідомила, що Урі помер у полоні так званої ДНР - нібито від "стресу та хвороб". Однак нові дані дають зрозуміти, що Урі був закатований до смерті бойовиками.

"На тілі волонтера є сліди тілесних ушкоджень, які можуть свідчити про жорстоке поводження з ним, що могло стати справжньою причиною його смерті" - сказав генпрокурор.

При цьому тіло повернули тільки через півтора місяця після смерті. Воно знаходиться в жахливому стані, тому потрібні додаткові експертизи. Контролювати розслідування Костін пообіцяв особисто, додавши, що слідство ведеться в тісній співпраці з Британією. Росія вчинила воєнний злочин, полонивши та закатувавши волонтера руками своїх посіпак-бойовиків, і понесе за це повну відповідальність.

15 липня полоні так званої ДНР загинув британський волонтер Пол Урі. Причиною смерті пропагандистські російські ЗМІ назвали "хронічні хвороби та пригнічений психологічний стан". Він був узятий в полон разом з іншим британським волонтером, кухарем Діланом Хілі, 22 квітня.

Сім'я Урі звинуватила в смерті волонтера російські війська та російський уряд.

Зараз ви читаєте новину «Британського волонтера Пола Урі закатували до смерті в полоні у бойовиків – офіс Генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути