Ексклюзиви
понеділок, 08 серпня 2011 16:18

Британський солдат привіз додому пальці талібів як сувенір

Британський солдат привіз додому пальці талібів як сувенір

Міністерство оборони Великобританії проводить розслідування стосовно солдата, який, імовірно, привіз з Афганістану в якості "сувенірів" пальці убитих прихильників руху "Талібан".

Мова йде про військового п'ятого батальйону Королівського полку Шотландії. Полк перебував в Афганістані з вересня 2010 року по квітень 2011 року, місцем розташування була провінція Гільменд, де британські військові брали участь у спільних навчаннях з афганською поліцією.

Ім'я солдата, запідозреного в спаплюженні талібів, не називається. За даними джерела газети The Sun в оборонному відомстві Великобританії, військовослужбовець був в Афганістані вперше. Відомостей про його вік немає. На думку співрозмовника видання, поведінка солдата могла бути зумовлена стресом.

Повідомлення про поведінку солдатів коаліційних сил, що не відповідає етичним нормам і законам про ведення збройних дій, надходять з Афганістану не вперше. Так, в 2010 році стало відомо, що група військовослужбовців США застрелила "зі спортивного інтересу" не менше трьох афганців і знущалася над тілами загиблих. Повідомлялося, що військові відрізали пальці своїх жертв як військовий трофей. Один з фігурантів скандалу в березні 2011 року був засуджений до 24 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Британський солдат привіз додому пальці талібів як сувенір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути