Ексклюзиви
понеділок, 24 жовтня 2022 18:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої за Донбас: Генштаб повідомив хороші новини з передової

Сили оборони України відбили атаки ворога в районах шести населених пунктів – Спірне, Соледар, Бахмут, Андріївка, Мар'їнка й Первомайське.

Завдяки успішним діям українські війська витіснили ворога з населених пунктів Кармазинівка, М'ясожарівка й Невське Луганської області й Новосадове на Донеччині. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні 24 жовтня.

Автор: t.me/NazarPrykhodkoPlus
  Українські війська витіснили ворога з населених пунктів Кармазинівка, М'ясожарівка й Невське Луганської області й Новосадове на Донеччині
Українські війська витіснили ворога з населених пунктів Кармазинівка, М'ясожарівка й Невське Луганської області й Новосадове на Донеччині

Але російські окупанти продовжують обстрілювати не лише позиції українських військ, а й мирні міста й села. Упродовж минулої доби ворог завдав ракетних і авіаційних ударів по інфраструктурі й помешканнях цивільних. Загалом загарбники завдали три ракетних і сім авіаційних ударів, здійснили три обстріли з реактивних систем залпового вогню.

"Ворожих ударів зазнали об'єкти цивільної інфраструктури у Куп'янську Харківської області, Вугледарі й Соледарі Донецької області й Миколаєві", – ідеться в повідомленні.

На інших напрямках ворог обстрілював з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії. Зокрема на Слобожанському напрямку – райони населених пунктів Красне, Огірцеве, Стариця та Чугунівка; на Куп'янському й Лиманському напрямках – Берестове, Кислівка, Кам'янка, Дронівка, Зарічне, Надія та Білогорівка; на Бахмутському напрямку – Бахмутське, Бахмут, Білогорівка, Веселе, Зеленопілля, Кліщіївка, Курдюмівка, Верхньокам'янське, Озарянівка, Опитне, Соледар, Спірне та Яковлівка; на Авдіївському напрямку – у районах населених пунктів Авдіївка, Бердичі, Водяне, Невельське, Красногорівка, Костянтинівка, Новомихайлівка, Мар'їнка й Первомайське.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: Ми вийдемо на наш кордон

"На Південнобузькому напрямку ворог вів обстріли в райони Квітневого, Благодатного, Білогірки, Правдиного, Партизанського, Давидового Броду й Трифонівки. На Новопавлівському та Запорізькому напрямках – з танків і всього спектру артилерії, у районах населених пунктів Велика Новосілка, Времівка, Вугледар, Гуляйполе, Залізничне, Малинівка, Микільське, Ольгівське, Павлівка й Шевченко", – зазначили в Генштабі.

На Волинському й Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

"Зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів по об'єктах критичної інфраструктури України з території республіки Білорусь. Зокрема й ударними безпілотниками іранського виробництва", – попередили в Генштабі.

Російські окупанти продовжують мінувати мости й переправи на шляхах відступу в Миколаївській і Херсонській областях. Таким чином намагаються уповільнити контрнаступ українських військових.

Також окупаційні війська для поповнення поточних втрат продовжують активно вербувати ув'язнених як на території Росії, так і на тимчасово окупованих територіях.

Зараз ви читаєте новину «Бої за Донбас: Генштаб повідомив хороші новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути