вівторок, 04 січня 2022 14:34

"Боялися вийти з кабінетів": родичі померлої дитини увірвалися до реанімації і познущалися з медиків

"Боялися вийти з кабінетів": родичі померлої дитини увірвалися до реанімації і познущалися з медиків
У Запоріжжі родичі померлого у реанімації 2-річного хлопчика побили медиків і ліфтерку. Фото: pixabay.com

У Запорізькій обласній дитячій лікарні родичі померлої дитини увірвалися до реанімації, побили медпрацівників, чергову лікарку, лікаря-кардіолога та ліфтерку.

Інцидент стався напередодні нового року, повідомив директор медустанови Юрій Борзенко, передає Укрінформ.

"Приблизно 10 людей, друзі та родичі батьків загиблої дитини, розбили скло, вибили замок та увірвалися до реанімаційного відділення. Вони побили двох медпрацівників, які намагалися їх стримувати, і чергову лікарку. Наступного дня побили ліфтерку й лікаря-кардіолога", - сказав Борзенко про події 30 й 31 грудня.

Робота реанімації через напад була паралізована на 12 год. У відділенні на той момент перебували ще четверо хворих дітей. Проте медики не залишили дітей без нагляду. Загалом у медустанові на лікуванні перебували 270 дітей, зазначили лікарі.

"Усі боялися вийти з кабінетів. Чергова лікарка й ліфтерка перебувають на лікарняному. Решта постраждалих зазнали легких тілесних ушкоджень і працюють", - сказав Борзенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік відлупцював медиків, які приїхали його рятувати

Причину смерті дитини встановили лише після надходження результатів судово-медичної експертизи. Лікарі кажуть, що в дитини були серцево-судинні захворювання і впродовж року хлопчик 10 разів проходив курс лікування в обласній лікарні.

У поліції слідчі Запорізького районного управління відкрили кримінальне провадження за статтею "Невиконання чи неналежне виконання медичним працівником професійних обов'язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого". Відреагували в поліції й на заяву медиків і відкрили справу за статтею "Хуліганство" й "Погроза вбивством".

30 грудня о 21:00 на лінію 102 з приймального відділення обласної дитячої лікарні Запоріжжя зателефонувала жінка й повідомила, що її 2-річний син помер. Мати звинуватила лікарів у неналежному виконанні професійних обов'язків.

Зараз ви читаєте новину «"Боялися вийти з кабінетів": родичі померлої дитини увірвалися до реанімації і познущалися з медиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути