субота, 21 січня 2023 20:28

"Боляче про це думати, боляче говорити" – Зеленський у відеозверненні висловився про трагедію у Броварах

"Боляче про це думати, боляче говорити" – Зеленський у відеозверненні висловився про трагедію у Броварах
Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні висловив співчуття всім рідним і близьким загиблих внаслідок авіакатастрофи в Броварах. Фото: скріншот з відео

Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні висловив співчуття всім рідним і близьким загиблих внаслідок авіакатастрофи в Броварах.

Глава держави зазначив, що йому боляче про це думати, боляче говорити, передає Gazeta.ua.

"Сьогодні відбулося прощання з тими, чиї життя забрала катастрофа вертольота в Броварах. Денис Монастирський, його колеги з Міністерства внутрішніх справ: Євгеній Єнін, Юрій Лубкович, Тетяна Шутяк, Михайло Павлушко, Микола Анацький, Андрій Маринченко. Хлопці з екіпажа: Олександр Василенко, Костянтин Коваленко й Іван Касьянов. Жінка і дитина, які вранці просто йшли в дитячий садочок. Мама Олена і донька Мілана Пономаренки. Мої співчуття всім рідним і близьким", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Трагедія у Броварах залишила шрам на кожному українцеві" – Шмигаль зробив заяву

Зеленський із сумом констатував факт, що Україна щодня втрачає людей, про яких ми будемо завжди згадувати і шкодувати, що їх не повернеш.

"Українців, патріотів, людей професійних і просто вірних – собі і державі. Не повернеш", – сказав він.

Зеленський закликав всіх українців сьогодні вшанувати пам'ять загиблих.

"Я хотів би, щоб ми всі сьогодні це відчули. Відчули, скільки життів, скільки світлих людей забирає воєнний час. Я хотів би, щоб ми всі сьогодні вшанували їхню пам'ять…Світла пам'ять усім, чиї життя забрала війна! Світла пам'ять усім, хто віддав своє життя за Україну!. Ми робимо все, щоб вигнати цю війну з нашої землі", – підкреслив президент України.

21 січня Україна попрощалася із загиблими в авіакатастрофі у Броварах на Київщині.

Церемонія прощання з міністром внутрішніх справ України Денисом Монастирським і співробітниками МВС України відбулася у Києві в Національному центрі "Український дім", а в Броварах в останню путь провели 5-річну Мілану Пономаренко та її маму Олену.

Трагедія сталася 18 січня у місті Бровари на Київщині. Вранці зазнав аварії гвинтокрил з керівниками МВС на борту. Вертоліт упав неподалік житлових багатоповерхівок і дитячого садка, сильно пошкодивши його будівлю. Почалася пожежа.

Екіпаж і пасажири гелікоптера загинули. Не стало міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, його першого заступника Євгена Єніна, держсекретаря Юрія Лубковича, заступниці керівника патронатної служби МВС Тетяни Шутяк, провідного інспектора департаменту комунікацій Миколи Анацького, підполковника поліції Михайла Павлушка, старшого оперуповноваженого Департаменту внутрішньої безпеки НПУ Андрія Маринченка.

Також загинули пілоти Олександр Василенко, Костянтин Коваленко й бортовий механік Іван Касьянов. З ними попрощалися теж сьогодні, але у місті Ніжин на Чернігівщині.

Зараз ви читаєте новину «"Боляче про це думати, боляче говорити" – Зеленський у відеозверненні висловився про трагедію у Броварах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути