Ексклюзиви
четвер, 11 травня 2017 13:12

Бойовика ДНР кинули за ґрати

Бойовика ДНР кинули за ґрати
4 роки відсидить бойовик "ДНР" ФОТО: ukr-space.com

На Харківщині кинули за ґрати терориста, який "будував кар'єру" в ДНР. Бойовик із кінця квітня 2014 року до середини травня 2016-го робив усе для того, аби відокремити територію Донеччини від України.

Про це повідомляє Depo.Харків.

"Вирок зловмиснику 27 квітня ухвалив Балаклійський районний суд Харківської області. Наприкінці квітня 2014-го бойовик прибув до Слов'янська. Там йому запропонували чергувати на прохідній у будівлю Слов'янської міської ради. На той час її захопили проросійські активісти. Чоловік погодився та чергував біля будівлі до середини травня 2014 року. Після цього командир одного із підрозділів так званої ДНР наказав йому переїхати на блокпост. Там бойовик будував фортифікаційні споруди й облаштовував пункти пропуску транспортних засобів. Для цієї роботи він отримав автомат Калашникова АК-74 з бойовими набоями та заступив на чергування. На цій "посаді" залишався до початку липня 2014-го. 5 липня під час наступу ЗСУ, які звільнили Слов'янськ від терористів, виїхав до Донецька. Одразу вступив до "3 взводу 1 роти 7 Слов'янської бригади ДНР. З квітня 2015 року зловмисник вступив до лав комендантської роти Донецька. Вже на посаді заступника командира взводу брав участь у діяльності незаконного збройного формування. Він зі зброєю патрулював вулиці міста, "забезпечував громадський порядок".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 років суворого режиму: українського режисера засудили за "тероризм"

З квітня по травень 2016 року бойовик брав участь у діяльності збройного формування "Витязь", так званого Міністерства транспорту ДНР. Він зі зброєю охороняв супермаркети та заправки.

Під час так званої служби в "комендатурі" порушник придбав для особистого використання боєприпаси та вибухівку. Зброю перевіз з Донецька до Харкова, де проживав. Боєприпаси зберігав вдома до 30 січня 2017 року.

Обвинувачений повністю визнав провину. Суд визнав чоловіка винним і призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі без конфіскації майна.

12 квітня в київському апеляційному суді на Солом'янській площі судили бойовика з Бразилії Рафаеля Лусваргі. Терориста засудили на 13 років позбавлення волі. Його захисники подали апеляцію. Він колишній найманець Французького іноземного легіону. На Донбасі Лусваргі був поранений під Донецьким аеропортом. Хвалився, що вбив принаймні чотирьох українців.

Зараз ви читаєте новину «Бойовика ДНР кинули за ґрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути