неділя, 05 лютого 2023 09:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої за Бахмут ‒ британська розвідка попередила про небезпеку

Бої за Бахмут ‒ британська розвідка попередила про небезпеку
Біля Бахмута тривають запеклі бої. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У британській розвідці констатують, що протягом останнього тижня Росія продовжувала досягати невеликих успіхів у спробі оточити місто Бахмут.

Зокрема, дві основні дороги до міста вже небезпечні для українських захисників. Зараз, імовірно, ці траси під загрозою прямого ворожого вогню. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка показала, де в Україні йдуть найзапекліші бої: свіжа карта

"Раніше цього тижня воєнізовані формування "Вагнера", ймовірно, захопили трасу, яка сполучає Бахмут з містом Сіверськ. Незважаючи на те, що численні альтернативні маршрути постачання через країну залишаються доступними для українських сил, Бахмут стає дедалі більш ізольованим", ‒ йдеться у повідомленні.

Російські загарбники зосереджують зусилля на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів біля дев'яти населених пунктів. Про це вранці 5 лютого повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Біля Донецька російські загарбники дещо сповільнили наступальні дії. Тим часом українські Збройні сили можуть готувати локалізований контрнаступ в районі Вугледара. Про це свідчать карти бойових дій, оприлюднені вранці 5 лютого американським Інститутом вивчення війни.

Зараз ви читаєте новину «Бої за Бахмут ‒ британська розвідка попередила про небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути