понеділок, 17 вересня 2012 17:04

Через СБУ громадян "нагріли" на 17 мільйонів гривень

Через СБУ громадян "нагріли" на 17 мільйонів гривень
Шахраї, прикриваючись СБУ, ошукали довірливих людей. Фото: litsa.com.ua

Ініціативна група ошуканих вкладників фірми "Стабіл" вимагає від Служби безпеки та Київради повернути їм квартири чи земельну ділянку на вул. Єреванській, 18а, що в Солом'янському районі столиці.

Про це вони заявили на прес-конференції.

Члени ініціативної групи розповіли, що у 2004 році Служба безпеки уклала короткостроковий договір пайової участі на 5 років з ТОВ "СТАБІЛ" на будівництво житлового корпоративного будинку. За два роки фірма мала побудувати для співробітників СБУ 22-поверховий будинок.

"Забудовник з кінця 2005-го залучив 17 млн гривень в 30 інвесторів, розповідаючи, що замовником є СБУ. Хоча в кінці 2007 року навіть не вирив котлован. Наприкінці 2007 року ТОВ "Стабіл" змінило власника. Нове керівництво обіцяло виправити ситуацію, але нічого не зробило. Зараз вже не хоче будувати. Пояснює, що грошей в держави для такого грандіозного будівництва немає. Наприкінці 2008-го СБУ розірвало договір із забудовником, бо фірма не виконала його умови. А ми залишились і без грошей, і без квартири, - розповідає Олексій Соловйов, член ініціативної групи.

2012 року СБУ передала ділянку на баланс міста. 12 липня ділянку на вул. Єреванській, 18а міськрада проголосила сквером.

"Ми збентежені, бо це рішення перекреслює всі можливості нам отримати чи квадратні метри чи хоча б земельну ділянку", - говорить Соловйов. - Власником ТОВ "Стабіл" була племінниця голови СБУ Смєшка Ігоря Петровича Харитонова Ірина. Ця інформація озвучувалась у Шевченківському райсуді і фігурує в матеріалах кримінальної справи.

Члени ініціативної групи погоджуються на альтернативну земельну ділянку чи квартиру в новому будинку від міської влади. Але керівництво столиці не пропонувало їм жодного варіанту".

"Ми з дружиною десять років працювали на півночі Росії, щоб назбирати на квартиру. Складали копійку до копійки. Через те, що ми почули, що замовником є СБУ, не боячись вкладали гроші. А нас ошукали. Ми вже шість років пишемо то Президенту, то у Верховну Раду, в Кабінет міністрів, прокуратуру — змін ніяких, - каже Анатолій Касарда, член ініціативної групи. - Це останній шанс без допомоги держави за свій кошт власними силами вирішити це питання".

"Служба безпеки мала б перевірити, кому вона віддає земельну ділянку. Це магічне слово СБУ потягнуло нас до аферистів, як мишу до гадюки. Я продала квартиру і землю. Живу тепер в родичів", - говорить Фросина Дибська.

Члени ініціативної групи оголошують про пікет міськради 20 вересня та погрожують зверненням до Європейського суду.

Зараз ви читаєте новину «Через СБУ громадян "нагріли" на 17 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути