Ексклюзиви
субота, 21 березня 2020 05:25

Бізнесмена знайшли з простреленою головою

Бізнесмена знайшли з простреленою головою
Сергія Старицького знайшли із вогнепальним пораненням голови у будинку колишнього міністра закордонних справ Леоніда Кожари в селі Чайки під Києвом. Справу розслідують як умисне вбивство. Фото: facebook.com/Юрій Воловець

21 березня минає місяць із дня загадкової загибелі столичного бізнесмена 56-річного Сергія Старицького. Його знайшли з простреленою головою та пістолетом у руці в будинку колишнього міністра закордонних справ 57-річного Леоніда Кожари в селі Чайки під Києвом.

Крім Сергія Старицького, на місці події були Леонід Кожара та його дружина Марина Козерод. Їх не затримали на місці. Адвокати родини загиблого вимагають від прокуратури повідомити про підозру та обрати запобіжні заходи у справі. Відповідне клопотання процесуальному керівнику направили 17 березня, повідомили кореспондентові Gazeta.ua в юридичній компанії Міллер, яка представляє інтереси сім'ї загиблого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загибель бізнесмена Старицького: що відбувалось під час слідчого експерименту

"Слідчо-оперативна група виявила тіло Сергія Старицького з вогнепальним пораненням в голову та пістолетом в руці. Пізніше з'ясувалося, що зброя належить Леоніду Кожарі. Сукупність очевидних ознак та коментарі спеціалістів дали всім зрозуміти, що це було не самогубство. Майже місяць єдині особи, що можуть мати відношення до загибелі Старицького, не мають жодного процесуального статусу у провадженні. Їх адвокати двічі ледь не зірвали слідчий експеримент. Нікому не повідомлено про підозру. Не обрано запобіжний захід. Це дає реальну можливість для переховування від органів досудового розслідування та суду, можливість впливати на свідків, потерпілих, експертів та спеціалістів, а також вчиняти інші кримінальні правопорушення", - розповіли адвокати.

Відповіді на клопотання поки немає. Адвокати чекають на справедливе та об'єктивне рішення прокурора.

Сергій Старицькмй був головою правління телеканалу "Інтер", останні 13 років — директором рекламного холдингу "Атлантик Груп". Дружив із Леонідом Кожарою майже 40 років, навчалися в одній групі в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. 21 лютого Старицький приїхав у гості до Коржар. Дружина ексміністра накрила стола, випили спиртного. Коли пролунав постріл, жінка була в іншій кімнаті. Зайшла на кухню. Гість був мертвий, у руках затиснутий пістолет. Поліцейські зафіксували самогубство, однак справу перекваліфікували на вбивство.

Зараз ви читаєте новину «Бізнесмена знайшли з простреленою головою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути