Ексклюзиви
четвер, 20 жовтня 2011 16:55

Спецтема: Війна у Лівії

Бійцям НПР вдалося схопити двоюрідного брата Каддафі

Бійцям НПР вдалося схопити двоюрідного брата Каддафі

Сили лівійської Національної перехідної ради (НПР) заарештували одного з двоюрідних братів Муамара Каддафі - Ахмеда Ібрагіма.

Ібрагім, під час правління Каддафі, курирував питання, пов'язані з системою освіти. Його впіймали, коли намагався втекти з міста Сирта.

Сирт вважався останнім серйозним оплотом прихильників Каддафі, але сьогодні бійці лівійського Національного перехідного ради провели вдалу операцію по його штурму.

За словами очевидців, силам безпеки НПР вдалося ліквідувати останні великі осередки опору прихильників Муамара Каддафі в цьому місті.

Війська НПР застосували для штурму унікальний броньований бульдозер, зазначає італійська Corriere della Sera. Машину сконструювали механіки з міста Місурати. Бульдозер успішно застосовувався для розчищення доріг від барикад, а також для знищення позицій снайперів. На ньому встановили п'ять автоматів, а також гармату на даху. Під час боїв у модифікованому бульдозері знаходяться четверо осіб.

Деякі західні ЗМІ відзначають, що в місті все ще тривають перестрілки, проте мова не йде про масштабні бої. Але над головними будівлями міста вже підняті прапори Національної перехідної ради.

Зараз ви читаєте новину «Бійцям НПР вдалося схопити двоюрідного брата Каддафі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути