Ексклюзиви
неділя, 23 жовтня 2022 12:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Батьки відправили дітей в РФ "відпочити" й тепер шоковані повідомленнями звідти – мер Енергодара

Батьки відправили дітей в РФ "відпочити" й тепер шоковані повідомленнями звідти – мер Енергодара
З Енергодара батьки відправили своїх дітей у Росії, а тепер отримують "тривожні повідомлення" звідти, заявила міська влада. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Деякі батьки нещодавно відправили дітей з тимчасово захопленого Енергодара й навколишніх сіл Запорізької області "на відпочинок" до Краснодарського краю Росії.

Мер Енергодара Дмитро Орлов повідомив, що батькам почали надходити "тривожні повідомлення" звідти. Про це написав в Telegram 23 жовтня.

"Окупанти поставили їх перед фактом, що діти "затримуються на відпочинок" у Росії на невизначений термін. Наказали передати теплі речі й "заспокоїли", що діти ходитимуть там до школи", – повідомив Орлов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Енергодарі рвонуло в готелі, який облюбували окупанти

За його словами, така ситуація свідчить про те, що діти "фактично стали заручниками" росіян. Орлов нагадав, що таку ймовірність вони передбачили.

"І якщо одну частину батьків це зовсім не лякає, то інша відверто шокована таким розвитком подій", – додав міський голова.

Російські окупанти намагаються вкрасти з Херсонщини українських дітей під виглядом "оздоровлення на канікулах у Криму". У такий спосіб загарбники хочуть взяти дітей у заручники "напередодні деокупації" області, повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

Він нагадав, що подібні "благородні ініціативи" окупантів вже були на Харківщині. Однак після втечі росіян дітей так ніхто й не повернув, хоча терміни "путівок" давно спливли.

Зараз ви читаєте новину «Батьки відправили дітей в РФ "відпочити" й тепер шоковані повідомленнями звідти – мер Енергодара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути