Ексклюзиви
субота, 30 серпня 2014 14:11

Батальйона "Донбас" більше немає - розстріляли в Іловайську - боєць батальйону

Батальйона "Донбас" більше немає - розстріляли в Іловайську - боєць батальйону
Фото: mignews.com.ua

Десять діб батальйон спеціального призначення "Донбас" перебував в облозі сепаратистів в Іловайську. Щодня очікували допомогу від української армії. Разом із армійцями мали їхати побратими "Донбасу". О дванадцятій ночі 30 серпня стало відомо, що батальйон здався.

"Там уже немає за ким їхати. Наші здалися, командир втік. Я хлопців та дівчат розумію – вони три доби без води, їжі та медикаментів. Ніхто не спить. Доля тих, хто здався - невідома", - розповідає боєць "Донбасу", Макар.

Опівдні залишки батальйону зібрав головний командир Семен Семенченко. Сам був у госпіталі після поранення. Коли дізнався про долю "Донбасу" – приїхав.

"Нам сказали бути напоготові. Куди поїдемо – не знаємо. Забрали всі боєприпаси. Про оточених в Іловайську відомо, що в живих залишилося двадцять людей. Решту розстріляли, навіть тих, хто здався. Танки підійшли впритул до школи, де були наші військові. Ховатися їм немає де, найпотужніший батальйон просто злили", - продовжує боєць.

Нагадаємо, Іловайськ оточений подвійним кільцем сепаратистів. 28 серпня військові пікетували генеральний штаб Міністерства оборони України, аби ті визволили наших військових із полону, але допомоги не дочекалися. Військові запевняють, що відправили танки та броньовані машини на Донеччину.

Зараз ви читаєте новину «Батальйона "Донбас" більше немає - розстріляли в Іловайську - боєць батальйону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути