середа, 09 вересня 2020 12:31

Балуха хотіли вбити - нардеп

Балуха хотіли  вбити - нардеп
Колишнього в'язня Кремля Володимира Балуха побили невідомі. Він у лікарні. Фото: facebook.com/pumamgo

Нападники хотіли вбити колишнього політв'язня, кримського активіста 49-річного Володимира Балуха з політичних мотивів.

Про це заявив народний депутат Ахтем Чийгоз в ефірі "Апостроф Live". Він переконаний, що Балуха били групою саме, щоб спричинити смертельні побої, про що свідчить перелам ключиці. Він упевнений, що напад має політичний підтекст.

"Робити заяви про відсутність політичного підтексту - значить останній рік не помічати, що наших АТОвців, волонтерів б'ють, вбивають, потім переслідують судами. Балух - дуже порядна і чесна людина, там іншої версії немає... Це з політикою пов'язано, я це точно знаю. Тут версія тільки одна: його побили тільки за те, що він завжди і скрізь відстоює все, що пов'язано з Україною і українцями", - заявив Чийгоз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Побиття Володимира Балуха: що кажуть поліцейські та медики

Нардеп також розповів, що мав бути того вечора з Балухом, святкувати річницю звільнення з кремлівського полону.

"Напередодні ввечері я зустрічався і з Балухом, і з Пановим. Вони запросили мене на річницю. На жаль, я не встиг приєднатися. На моєму авто їх туди відвезли. Я думаю, що хтось спостерігав за ними збоку. Вночі дочекалися, коли він вийде", - розповів Чийгоз.

Стан Володимира Балуха досі тяжкий. Він без свідомості і підключений до апарату ШВЛ. До реанімації чоловік потрапив напередодні. Його непритомним знайшла перехожа в столичному Гідропарку. Звідти Балуха доправили до лікарні швидкої допомоги, де прооперували тяжку травму голови. У медзакладі його навідали друзі. За їхніми словами, 7 вересня, у річницю звільнення з російського полону, чоловік разом із колишніми бранцями святкував рік на волі. У ресторані в Балуха нібито виникла суперечка з російськомовною компанією саме через мову. Соратники припускають, що ці люди і могли здійснити на нього напад.

Зараз ви читаєте новину «Балуха хотіли вбити - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути