Ексклюзиви
середа, 30 травня 2018 18:07

Бабченко вибачився та подякував усім

Бабченко вибачився та подякував усім
Спецопрація по підготовці "вбивства" журналіста Аркадія Бабченка тривала 2 місяці. Фото - REUTERS

Російський журналіст Аркадій Бабченко під час прес-конференції у прес-центрі СБУ вибачився перед усіма друзями та знайомими та подякував усім за небайдужість. Також повідомив, що ця операція готувалася 2 місяці.

"Мене посвятили в курс справи місяць тому. Ми думали, опрацьовували, діяли і в підсумку результатом цього стала ця спецоперація, за результатами якої людина узята. Вона уже перебуває під вартою. Злочин завершено і доведено. Всі докази очевидні", - сказав він.

За словами Бабченка, українські силовики запобігли іншим більш масштабним та серйозним терактами.

"До мене прийшли місяць назад, люди сказали, що є на тебе замовлення, вже передані гроші - 40 тисяч доларів. Показали мої паспортні дані, мої документи, мою фотографію, яка є тільки в моєму паспорті, коли я її робив в 25 років, і в паспортному столі. Стало зрозуміло, що інформація йде з РФ. Стало зрозуміло, що інформація йде, мабуть, з державних служб. Добути цю інформацію могли тільки спецслужби. Було запропоновано взяти участь в цій спецоперації. Я погодився", - додав він.

Окрім цього журналіст зазначив, що у Росії дуже тиснули на виконавців вбивства.

"З того боку тиснули, дуже сильно, на виконання замовлення дали три тижні, потім почали підганяти і підганяти, підганяли, мабуть, до Ліги чемпіонів, доводилося якось ухилятися, придумувати якісь відмазки: то я ногу зламав, я її до речі не ламав, потім довелося начебто кудись поїхати, все повинно було бути не вчора, вчора - це так співпало. Я свою роботу виконав. Я поки ще живий. Не дочекаються", - сказав журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція перевіряє під'їзд, сміттєві баки та авто біля будинку Бабченка

За словами глави СБУ Василя Грицака, для реалізації плану був завербований громадянин України "Г.", який вербував за грошову винагороду осіб з числа колишніх учасників антитерористичної операції на Донбасі для виконання вбивства. В якості завдатку він передав, як організатор - безпосередньому виконавцю $ 15тис

"Відомо, що після скоєння вбивств організатор планував покинути Україну. Через третю країну планував виїхати в РФ", - додав глава СБУ.

Російський опозиційний журналіст Аркадій Бабченко живий, СБУ провела спецоперацію з максимальним захистом. Бабченко був попереджений завчасно, перебував під контролем СБУ, його родина теж знала.

Зараз ви читаєте новину «Бабченко вибачився та подякував усім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути