середа, 30 вересня 2020 14:51

Авіакастрофа Ан-26: єдиний вцілілий курсант дав свідчення

Авіакастрофа Ан-26: єдиний вцілілий курсант дав свідчення
Курсант В'ячеслав Золочевський, який єдиний вижив в авіакатастрофі літака Ан-26 під Чугуєвом, є головним свідком у цій справі і дав цінні покази. Фото: facebook.com/pumamgo

Курсант В'ячеслав Золочевський, який єдиний вижив в авіакатастрофі літака Ан-26 під Чугуєвом, є головним свідком у цій справі. Його вже допитали слідчі ДБР.

Покази курсанта допомогли слідству встановити події, які передували трагедії. Зокрема, він розповів дані, які спростять процедуру ідентифікації тіл загиблих. Про це сказав керівник управління ГСУ ДБР Ярослав Льошенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Із В'ячеславом Золочевським проведено необхідні слідчі дії, встановлено особливості й деталі події, яка мала місце. З'ясувалося питання розміщення екіпажу: хто де перебував. Його свідчення наразі важливі більше в тому, хто де сидів, щоб ми хоча б приблизно орієнтувалися з метою ідентифікації тіл загиблих, а також для прискорення процедури передання тіл родичам", - зауважив Льошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Море квітів і сліз: загиблий на борту Ан-26 20-річний курсант "поїхав" додому

Також В'ячеслав Золочевський надав й інші свідчення у справі, які дали змогу слідству встановити події, котрі передували авіакатастрофі. Втім ці дані в ДРБ не озвучують, оскільки слідство ще триває.

Уже допитані понад 50 свідків, призначено 26 судово-медичних експертиз, відібрано біологічні зразки у всіх рідних загиблих для ідентифікації тіл екіпажу. Крім того, слідчі працюють з документами щодо планування та проведення польотів.

Станом на зараз у слідчих є 4 основних версії авіатрощі - технічні несправності, неналежне виконання службових обов'язків екіпажем, керівництвом польотів, неналежний ремонт й обслуговування літака. Не відкидають і версію теракту. Для цього призначать вибухотехнічну експертизу. Після технічного розслідування буде уточнено версії.

Зараз ви читаєте новину «Авіакастрофа Ан-26: єдиний вцілілий курсант дав свідчення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути