пʼятниця, 01 квітня 2022 12:23

Авіація РФ зменшила активність у Харкові, але обстріли не стихають - Синєгубов

Авіація РФ зменшила активність у Харкові, але обстріли не стихають - Синєгубов
Російські окупанти продовжують рівняти із землею Харків та область. ЗСУ дають гідну відсіч. Фото: скріншот з відео Генштабу ЗСУ

Минулої доби, 31 березня, російські окупанти завдали 46 ударів по Харкову з артилерії, мінометів і танків.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов вранці 1 квітня, передає Gazeta.ua.

За його словами, ворог гатив по районах Салтівки, П'ятихатки, Олексіївки, ХТЗ, Холодна Гора, Кулінічі, Велика Данилівка, Дергачі.

"Також зафіксували майже 170 обстрілів противником із реактивних систем залпового вогню типу "Град" і один ракетний удар у центральну частину міста", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ показали, що залишилося від Харківщини після запеклих боїв

Водночас активність ворожої авіації по Харкову 31 березня не спостерігали. Чого не скажеш про безпілотники противника. Їх запускали з розвідувальною метою, зауважив голова ОВА.

Також Синєгубов розповів про гуманітарну ситуацію в регіоні. За його словами, Харківщина щодня отримує допомогу. Гуманітарні вантажі прибувають із Полтави, Львова, Вінниці, Волині. Також від міжнародних партнерів - Польщі, Чехії й інших.

"Обласний логістичний штаб працює цілодобово. Усе отримане передаємо на пункти видачі "Нової пошти" та Укрпошти Харкова, волонтерам, які адресно допомагають громадянам. Так само відправляємо гуманітарні вантажі до громад області", - додав він.

З Ізюмського району розпочали евакуйовувати жителів, аби запобігти ймовірним наслідкам через активні бойові дії в цьому напрямку, підсумував Синєгубов.

Харків обстрілюють окупанти з першого дня повномасштабної агресії Росії проти України. Загарбники не змогли досягнути успіху в наземній операції й тому обрали тактику терору - першу столицю постійно бомбардують, обстрілюють ракетами та важкою артилерією. У місті зруйнували 1177 багатоповерхівок станом на 28 березня, заявив міський голова Харкова Ігор Терехов.

Зараз ви читаєте новину «Авіація РФ зменшила активність у Харкові, але обстріли не стихають - Синєгубов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути