Ексклюзиви
четвер, 20 липня 2023 07:14

Армія РФ вдарила по Україні з землі і з повітря – подробиці від ЗСУ

Армія РФ вдарила по Україні з землі і з повітря – подробиці від ЗСУ
Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою. Фото: pixabay.com

Сьогодні вночі Російська Федерація завдала чергового ракетно-авіаційного удару по Україні. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється.

Протягом минулої доби ворог задіяв для масованого ракетно-авіаційного удару по території України 16 крилатих ракет морського базування "Калібр", вісім крилатих ракет Х-22, шість крилатих ракет "Онікс", керовану авіаційну ракету Х-59 та 32 ударних дрони типу Shahed, повідомив уранці 20 липня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"За результатами бойової роботи протиповітряної оборони знищено 13 крилатих ракет "Калібр", керовану авіаційну ракету Х-59 та 23 ударних безпілотника. Крім того, ворог завдав 78 авіаційних ударів та здійснив 69 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", – йдеться у повідомленні.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог завдав авіаційного удару в районі села Грем'ячка Чернігівської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів.

На Куп'янському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Кислівки. Артилерійських і мінометних обстрілів окупантів зазнали Дворічна, Западне, Синьківка, Кислівка та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку агресор завдав авіаційних ударів в районах Невського, Новолюбівки, Білогорівки Луганської області та Ямполя, Серебрянки і Спірного Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Невське, Білогорівка на Луганщині, а також Торське, Верхньокам'янське, Берестове і Роздолівка Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив хороші новини з передової

На Бахмутському напрямку ворог завдав авіаудару біля Диліївки. Від артилерійських обстрілів росіян постраждали понад 10 населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник завдав ракетного та авіаційного ударів в районі міста Авдіївка. Здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів.

На Мар'їнському напрямку ворог здійснив обстріли понад 10 населених пунктів, серед них Красногорівка, Мар'їнка, Георгіївка та Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку агресор завдав авіаційних ударів в районах Новомихайлівки та Благодатного Донецької області. Здійснив обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема це Парасковіївка, Новомихайлівка, Вугледар та Благодатне на Донеччині.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення у районі північніше Приютного Запорізької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів на півдні.

У ніч проти 20 липня в Одесі та Миколаєві пролунали вибухи під час повітряної тривоги. Є загиблі. У Миколаєві поранення отримали 18 людей, серед яких четверо дорослих та п'ятеро дітей.

Зараз ви читаєте новину «Армія РФ вдарила по Україні з землі і з повітря – подробиці від ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути