Ексклюзиви
середа, 15 червня 2022 08:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Армія Путіна вбила ще 25 дітей в Україні

Армія Путіна вбила ще 25 дітей в Україні
25 дітей, які поповнили статистику жертв російських окупантів, загинули на Донеччині. З них найбільше - у Маріуполі. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На ранок 15 червня щонайменше 313 дітей загинули в Україні внаслідок російської агресії. За добу до цієї статистики додалися ще 25 дітей.

Зросла і кількість поранених - понад 579, повідомила пресслужба Офіса генерального прокурора.

"Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях. Найбільше постраждало дітей в областях: Донецькій - 291, Харківській - 169, Київській - 116, Чернігівській - 68, Луганській - 54, Херсонській - 52, Миколаївській - 48, Запорізькій - 30, Сумській - 17", - додали у відомстві.

Зазначається, стало відомо про загибель ще 25 дітей віком від 4 до 17 років у Донецькій області внаслідок обстрілів та бомбардувань регіону з березня по травень. 21 з них у Маріуполі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суцільний апокаліпсис: у мережу потрапило відео з Маріуполя за 4 березня

"Під час обстрілу Маріуполя від прямого влучання ворожого снаряду у будівлю загинула вся родина керівника одного з управлінь міської ради з двома дівчатками 13 та 15 років. У травні окупанти обстріляли територію міста Лиман Краматорського району, в результаті чого загинуло чотири дівчинки. У Маріуполі отримали поранення 48 дітей віком від 4 місяців до 17 років", - йдеться у повідомленні.

14 червня від уламків ворожої ракети в місті Золочів Львівської області постраждало немовля. 13 червня внаслідок обстрілу окупантами з "Градів" села П'ятницьке та селища Малинівка Чугуївського району Харківської області отримали поранення троє дітей віком 3 місяці, 11 та 17 років, за даними ОГ.

Через ворожі бомбардування та обстріли пошкоджено 1985 закладів освіти. 194 з них зруйновані повністю.

14 червня системи протиповітряної оборони збили ракети над Одеською, Львівською, Івано-Франківською, Тернопільською та Хмельницькою областями.

У місті Золочів Львівської області від уламків постраждали шестеро осіб.

Зараз ви читаєте новину «Армія Путіна вбила ще 25 дітей в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути