Ексклюзиви
пʼятниця, 08 вересня 2017 20:06

Антон Геращенко розповів про вбитого Тимура Махаурі

Антон Геращенко розповів про вбитого Тимура Махаурі
Махаурі звинувачували у вбивстві Басаєва - Геращенко. Фото: РИА

Радник МВС Антон Геращенко розповів, що вбитого біля Бесарабського ринку Тимура Махаурі.

"За повідомленням засобів масової інформації Тимур був дуже видатною особистістю. Три роки тому Тимур був затриманий турецькими владою за підозрою у вбивстві одразу п'ятьох чеченців, які переховувалися в цій країні від російського правосуддя. Турецькі влада і преса тоді звинувачували його в роботі на Кремль, а турецькі медіа з посиланням на прокурора Ахмета Демирхюйюка повідомляли, що Махаурі самим безпосереднім чином причетний до ліквідації самого Шаміля Басаєва", - пише Геращенко у Facebook.

Турецька прокуратура вимагала для Махаурі довічного ув'язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві підірвали автомобіль, є загиблий

"Махаурі свою провину заперечував і навіть прийшов на похорон своєї жертви і висловлював співчуття родичам, стверджуючи, що він і сам родич убитого. Тимур також добре відомий в Грузії як учасник подій в ущелині Лопота, де у вересні 2012 року грузинський спецназ знищив групу бойовиків, які намагалися перебратися в Дагестан. Його тоді підтримував тодішній заступник міністра внутрішніх справ Георгій Лорткіпанідзе (і екс-глава одеської поліції), який говорив, що Махаурі не терорист і не агент ФСБ, а патріот Грузії", - розповідає він.

"Руслан шалено любить Грузію, він біженець з Чечні, а під час вбивства в Туреччині, в якому його звинувачують турецькі влади, він взагалі був у Грузії, а не на території Туреччини", - говорив Лорткіпанідзе.

Від вибуху машини біля Бесарабського ринку в Києві загинув член чеченського добровольчого батальйону Тимур Махаурі. Жінка, яка була в машині отримала серйозні травми. Лікарі борються за її життя. Життю дитини нічого не загрожує.

Зараз ви читаєте новину «Антон Геращенко розповів про вбитого Тимура Махаурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути