Ексклюзиви
субота, 12 листопада 2022 11:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики США розповіли, коли ЗСУ повністю звільнять правобережжя Херсонщини

Збройні сили України завершують звільнення правого берега Херсонської області.

Росіяни тим часом втекли на лівобережжя. Водночас деякі російські солдати все ще залишаються на правому березі, підтвердили у американському Інституті вивчення війни ISW.

"У Росії заявили, що вранці 11 листопада звершили відступ, який тривав три дні. Там стверджують, що 20 тис. російських військовослужбовців і 3,5 тис. одиниць військової техніки переправили через Дніпро", – ідеться у звіті ISW.

Залишки окупантів на правому березі розпорошені по всій області. Росіяни намагаються знайти шлях втечі, оскільки українські сили просуваються до річки Дніпро. Незрозуміло, скільки російських солдатів наразі залишається на західному березі.

Автор: understandingwar.org
  ЗСУ завершують звільнення правобережжя Херсонської області після відступу звідти російських окупантів
ЗСУ завершують звільнення правобережжя Херсонської області після відступу звідти російських окупантів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масштаби зруйнованих росіянами мостів на Херсонщині показали з космосу

Усе правобережжя Херсонщини звільнять вже невдовзі. Найближчими днями ЗСУ продовжать просуватися основними дорогами в напрямку Дніпра та звільняти додаткові населені пункти. Зокрема розташовані між Херсоном і Бериславом, безпосередньо на західному березі Дніпра.

9 листопада почали з'являтися повідомлення, що ЗСУ звільняють населені пункти області. Зокрема, звільнили Чорнобаївку та Берислав. Росіяни почали відводити війська. 11 листопада Міноборони України повідомило про звільнення Херсона від окупантів. Шляхи відступу російських окупантів перебувають під вогневим контролем української армії.

Збройні сили України продовжують успішний контрнаступ у Херсонській області. Україна повертає контроль над усіма населеними пунктами на правому березі Дніпра. Водночас на Донбасі не припиняються важкі бої та штурми ворога, свідчать свіжі мапи американського Інституту вивчення війни ISW.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики США розповіли, коли ЗСУ повністю звільнять правобережжя Херсонщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути