неділя, 03 вересня 2023 07:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики показали на картах, де просуваються ЗСУ
5

Збройні сили України продовжують ведення наступальних дій на заході Запорізької області.

Українські війська та просуваються вперед. А російські "воєнкори" визнали втрату окупантами Роботиного. Про це свідчать нові карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Ситуація в Харківській та Луганській областях

Російські війська 2 вересня вели наступальні дії на лінії Куп'янськ-Сватове. За даними українського Генштабу, окупанти вели невдалі наступальні операції в районі Новоєгорівки та Новоселівського. Заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що війська РФ продовжують безуспішні спроби просування в районі Серебрянського лісу.

Міністерство оборони Росії заявило, що 2 вересня українські війська здійснили атаки на південь від Кремінної в районі Діброви та Григорівки.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація у Харківській та Луганській областях
Ситуація у Харківській та Луганській областях

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищено 22 дрони, але є влучання: у ЗСУ повідомили про нічну атаку РФ

Бойові дії у Донецькій області

ЗСУ 2 вересня вели наступальні дії під Бахмутом і просувалися вперед. Геолокаційні кадри вказують на те, що українські сили просунулися поблизу Кліщіївки.

За словами заступника міністра оборони України Гани Маляр, українські сили досягли невизначених успіхів під Курдюмівкою, Кліщіївкою та Андріївкою. Міністерство оборони Росії заявило, що українські штурмові групи нібито невдало атакували поблизу Бахмута.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії в районі Бахмута
Бойові дії в районі Бахмута

Український Генштаб повідомив, що російські війська вели невдалі наступальні дії біля Курдюмівки, а Маляр 1 вересня заявила, що окупанти безуспішно атакували північний фланг Бахмута.

Російські війська вели наступальні дії вздовж лінії Авдіївка-Донецьк. Український Генштаб повідомив, що війська РФ вели невдалі наступальні дії в районі Сіверного, Красногорівки та Новомихайлівки.

Водночас один з російських "воєнкорів" підтвердив, що російські сили безуспішно атакували поблизу Новомихайлівки та Мар'їнки.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Донецькій області
Карта бойових дій у Донецькій області

Бойові дії на півдні України

Геолокаційні кадри, опубліковані 2 вересня, показують, що українські війська досягли успіхів на північ від Павлівки. Російський "воєнкор" стверджував, що йдуть бої поблизу селища Шевченко і зазначив, що воно є важливим російським логістичним центром у цьому районі.

Російські джерела також стверджували, що українські війська 2 вересня провели обмежені наступальні операції вздовж адміністративного кордону між Донецькою та Запорізькою областями.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у Запорізькій області
Бойові дії у Запорізькій області

Російський "воєнкор" заявив, що українські війська вели штурм біля Приютного, Урожайного та Старомайорського. Інший військовий блогер РФ заявив, що українські сили посилили обстріли російських позицій на лінії Старомайорське-Приютне.

Українські війська 2 вересня продовжили наступальні операції на заході Запорізької області та, як повідомляється, просунулися там. У Генштабі України повідомили, що ЗСУ продовжують наступальні дії на Мелітопольському напрямку.

Російські "воєнкори", які раніше стверджували, що сили РФ утримують позиції в південній частині Роботиного, тепер кажуть, що вони відійшли з південних околиць населеного пункту на невизначені позиції далі на південь.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Херсонській області
Карта бойових дій у Херсонській області

Російські джерела також стверджували, що українські сили атакували російські позиції на схід від Новопрокопівки та продовжують атакувати оборонні позиції РФ поблизу Вербового.

Українські війська продовжували обстрілювати російські тилові райони та наземні лінії зв'язку на окупованій частині Запорізькій області та в окупованому Криму.

Один з російських "воєнкорів" стверджував, що українські сили зберігають обмежену присутність на східному березі річки Дніпро в Херсонській області станом на 2 вересня. Він стверджував, що ЗСУ утримують позиції між Козачими Лагерями та Підстепним.

Збройні сили України після кількох тижнів кропіткої роботи з розмінування прорвали першу лінію оборони РФ на Запоріжжі.

Тепер українські війська розраховують на швидші успіхи під час форсування другої лінії, оскільки вона слабша. Про це розповів командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики показали на картах, де просуваються ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути