пʼятниця, 11 листопада 2011 09:38

Американський сержант отримав довічне через вбивство 3-х афганців

Американський сержант отримав довічне через вбивство 3-х афганців

Військовий трибунал засудив сержанта Кельвіна Гіббса (Calvin Gibbs) до довічного ув'язнення за вбивство трьох мирних афганців у січні 2010 року в провінції Кандагар, повідомляє Agence France-Presse. Вирок, який оголосили 11 листопада, передбачає, що 26-річний Гіббс зможе подати прохання про умовно-дострокове звільнення, провівши у в'язниці не менше 10 років.

Раніше в четвер колегія присяжних військового трибуналу, що складалася з п'яти осіб, визнала Гіббса винним по 15 пунктам, у тому числі в трьох навмисних вбивствах. За кожне з навмисних вбивств Гиббсу загрожувало довічне ув'язнення. Звинувачення вимагало для сержанта вироку до довічного ув'язнення без права прохання про дострокове звільнення. Гіббс своєї провини не визнав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Київщині чоловік спав, їв і дивився телевізор поруч із трупом убитої ним дружини

Сержант Гіббс, за даними слідства, очолював групу з п'яти американських військовослужбовців, які на початку 2010 року в провінції Кандагар вбили трьох мирних афганців. У ході розслідування з'ясувалося, що вбивства здійснювалися "зі спортивного інтересу", а частини тіл своїх жертв військовослужбовці забирали як трофеї. Старшим за званням серед тих, хто брав участь у вбивствах, був сержант Гіббс, він же, за даними слідства, був натхненником і організатором злочинів.

Троє спільників сержанта Гіббса визнали свою провину і були засуджені до різних термінів тюремного ув'язнення - Адам Уїнфілд (Adam Winfield) до трьох років в'язниці, Ендрю Холмс (Andrew Holmes) до семи, а Джеремі Морлока (Jeremy Morlock) трибунал відправив за грати на 24 роки.

Зараз ви читаєте новину «Американський сержант отримав довічне через вбивство 3-х афганців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути