Ексклюзиви
субота, 04 червня 2011 16:10

Американський безпілотник знищив лідера екстремістів в Пакистані

Американський безпілотник знищив лідера екстремістів в Пакистані

Авторитетний член "Аль-Каїди", лідер екстремістів у Пакистані Іліас Кашмірі (Ilyas Kashmiri) знищений ударом американського безпілотника, повідомляють Reuters і BBC News.

В ніч на 4 червня безпілотний літальний апарат, що належить ВПС США, завдав удару по селу Ламан в пакистанській провінції Південний Вазірістан. У результаті авіаудару загинули дев'ятеро людей.

Вдень 4 червня джерела в американській розвідці заявили, що підсумком атаки стала ліквідація Кашмірі. Рішення про проведення спецоперації було прийнято після того, як військові отримали інформацію про те, що терорист разом зі своїм оточенням з'явився в Ламані.

Ліквідація Кашмірі стала другим великим успіхом американських військових в Пакистані після вбивства 2 травня глави "Аль-Каїди" Осами бін Ладена. Кашмірі вважається одним з найнебезпечніших світових екстремістів, він очолював угрупування "Харкатуль Джихад Ісламі" (Harkat-ul Jihad Islami), близьку до "Аль-Каїді". Йому приписується організація ряду великих терактів в Афганістані, Пакистані та Індії. За інформацію про його місцезнаходження США пропонували суму в п'ять мільйонів доларів. За відомостями джерел BBC News, Кашмір навіть розглядався як можливий кандидата на пост глави "Аль-Каїди" в обмін вбитому бін Ладену. 

Нагадаємо, Бін Ладен був знищений у себе в особняку в пакистанському місті Абботабад спецназом США. "Аль-Каїда" і рух "Талібан", що діє на території Пакистану та Афганістану,пообіцяли помститися за загибель лідера терористів.

Зараз ви читаєте новину «Американський безпілотник знищив лідера екстремістів в Пакистані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути