пʼятниця, 24 червня 2011 09:24

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Американський безпілотник впав на дах "Фукусіми"

Американський безпілотник впав на дах "Фукусіми"

Безпілотний літальний апарат T-Hawk, що використовувався для замірів радіаційного фону на АЕС "Фукусіма-1", здійснив аварійну посадку на дах одного з енергоблоків станції, повідомляє Agence France-Presse вранці в п'ятницю, 24 червня.

За словами представників компанії Tepco - оператора АЕС, аварійна посадка безпілотника, що важить близько 8 кілограмів, не пошкодила конструкцію будівлі. "Диму і вогню на місці посадки безпілотника не спостерігалось", додали вони. Причини, через які безпілотник втратив керування, встановлюються.

T-Hawk - безпілотний літальний апарат американського виробництва. Відмінною особливістю цього БПЛА є здатність на тривалий час зависати в повітрі. T-Hawk, зокрема, використовувався американськими військовими для проведення розвідки на місцевості під час кампанії в Іраку.

Для замірів радіаційного фону на аварійній АЕС "Фукусіма-1" T-Hawk був направлений у квітні 2011 року. На "Фукусімі-1" після сильного землетрусу і цунамі, що сталися в Японії 11 березня, вийшли з ладу системи охолодження кількох реакторів. Аварія на АЕС, усунути наслідки якої поки не вдається, призвела до викидів радіоактивних речовин у навколишнє середовище.

Зараз ви читаєте новину «Американський безпілотник впав на дах "Фукусіми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути