понеділок, 05 червня 2023 09:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Активізували інформаційну війну: Стратком "розніс" повідомлення РФ про початок "масштабного наступу" ЗСУ

Активізували інформаційну війну: Стратком "розніс" повідомлення РФ про початок "масштабного наступу" ЗСУ
Російське міноборони повідомило про початок масштабного наступу ЗСУ. Фото: glavcom.ua

Російське міноборони вранці 5 червня повідомило, що українські війська напередодні нібито почали "великомасштабний наступ" на п'яти ділянках фронту "на південно-донецькому напрямку".

При цьому український Центр стратегічних комунікацій застерігає, що російські окупаційні війська активізували свої інформаційно-психологічні операції. Про це йдеться у повідомленні Страткому в Telegram.

За даним Страткому, російські Telegram-канали збираються посилити поширення недостовірної інформації про бойові дії ЗСУ та власних формувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залужний розвінчав фейк про поранення

"Для деморалізації українців і введення в оману спільноти (в тому числі власного населення) російські пропагандисти будуть розповсюджувати недостовірну інформацію про контрнаступ. А також про його напрямки та втрати українського війська. Навіть якщо контрнаступу і немає. Для цього заготовлені старі відео та фото, які показують підбиту техніку, загиблих та полонених. А також інші фейкові матеріали", ‒ йдеться у повідомленні.

У Старткомі нагадують, що достовірну інформацію можна отримати тільки з офіційних повідомлень Генерального штабу, структур стратегічних комунікацій та від визначених офіційних спікерів Сил оборони та Збройних сил України.

В українському Міністерстві оборони знову заінтригували повідомленням про початок контрнаступу ЗСУ. Зокрема, заступниця міністра оборони Ганна Маляр зазначила, що оголошення про початок контрнаступу Збройних сил України не буде.

Вона також опублікувала відео з українськими бійцями, які закликають до тиші.

Зараз ви читаєте новину «Активізували інформаційну війну: Стратком "розніс" повідомлення РФ про початок "масштабного наступу" ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути