вівторок, 13 серпня 2013 20:37

Активісти проти забудови скверу на Березняках підпалили план забудови та розламали ворота

Активісти проти забудови скверу на Березняках підпалили план забудови та розламали ворота
Фото: sled.net.ua

Близько тисячі жителів мікрорайону Березняки вийшли на захист від забудови скверу по вулиці Серафимовича, що в Дніпровському районі Києва.

Ініціативна група рівно місяць жила у наметах на території майбутньої будови, а сьогодні вранці їх звідси вигнали кримезні чоловіки у чорній уніформі.

В обід активісти сквер собі повернули, а на вечір оголосили акцію непокори. Вимагають скасувати дозвіл на забудову.

"Сквер — єдине, що відділяє житлові будинку від проспекту воз'єднання. Тут завжди багато дітей, майбутніх мам, а на його місці збираються збудувати торговий центр. Коли нас вранці винесли звідси переметр огородили колючим дротом, а всім хто підходив до воріт в них бризкали сльозогінним газом, але ми відвоювали сьогодні його і будем тут допоки влада не скасує дозвіл на будівництво" - каже активістка Наталя Мосейчук

О 20:00 кілька десятків активістів у масках розламали металеві ворота майбутнього будмайданчику. Інформаційний лист (план забудови), який висів над ними, вони зірвали та спалили.

Також вони пробували завалити кілька секцій бетонної огорожі, але їм завадила міліція та місцеві мешканці.

Зазначимо, акцію охороняють приблизно 100 міліціонерів. Кілька десятків правоохоронців постійно перебувають неподалік від місця проведення акції.

Нагадаємо, Проти забудови мешканці зібрали 300 підписів. Звернення з вимогами припинити будівництво передадуть головному прокурору Києва.

Забудовник ТОВ "Тельбін ІВА". Загальна площа забудови 6058,81 кв. м. За словами орендарів, право на землю отримали ще десять років тому. У прокуратурі Дніпровського району підтвердили, що забудовник має всі необхідні дозволи на проведення будівництва. Проте законність цих дозволів ще перевірять.

Зараз ви читаєте новину «Активісти проти забудови скверу на Березняках підпалили план забудови та розламали ворота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути