Ексклюзиви
неділя, 24 травня 2020 05:25

Активіст смертельно поранив нападника

Активіст смертельно поранив нападника
Два роки тому 24 травня в Одесі напали на голову громадської організації "Небайдужі" Сергія Стерненка. Зловмисників було двоє. Одного з них Сергій смертельно поранив ножем у живіт. Фото: Сергій Стерненко/Facebook

Два роки тому 24 травня в Одесі напали на голову громадської організації "Небайдужі" Сергія Стерненка.

Зловмисників було двоє. Одного з них Сергій смертельно поранив ножем у живіт. Сам отримав струс мозку, травму руки, втратив багато крові. Його прооперували.

"Повертався з дівчиною додому. Біля будинку до нас підійшли двоє. Почали бити, в тому числі ножем. Мені вдалося відібрати ніж, ним оборонявся. У якийсь момент нападники кинулися тікати в різні боки. Я погнався за одним. За кілька десятків метрів він упав. Сказав, що сильно поранений. Я викликав "швидку" і поліцію. Тоді помітив, що в мене порізана рука, з неї бігла кров", - розповідав тоді Сергій кореспондентові Gazeta.ua.

У сутичці загинув 29-річний Іван Кузнєцов. Працював охоронцем у передмісті Одеси — селищі Совіньйон. 10 років тому служив строковиком у 25-й бригаді в Новомосковську Дніпропетровської області. Другого нападника Олександра Ісайкла затримали за кілька годин. Мав легкі й середньої тяжкості ножові поранення. У справі фігурував як свідок. Після допиту в поліції його відпустили. Це був третій напад на Стерненка впродовж чотирьох місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Проти нього фактично вся колишня Партія регіонів" - як Стерненко до СБУ ходив

Справу розслідують 2 роки. Дії нападників кваліфіковані як хуліганство, вчинене із застосуванням зброї чи іншого предмета, пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень.
Сергія Стерненка 18 травня цього року викликали в СБУ, яка веде справу, для проведення окремих слідчих та процесуальних дій, не пов'язаних з оголошенням йому про підозру, заявили у відомстві. Але активіст має інформацію, що підозру йому готують і оголосять у найближчі два тижні.

"Прокурор Бозовуляк зараз фабрикує проти мене звинувачення і хоче вписати мені в повідомлення про підозру вигадану Портновим і Аваковим версію про те, що я нібито напав на свого нападника і що нібито я сам собі розрізав руку спеціально", - каже Стерненко.

За словами активіста, його заздалегідь вважають винним в умисному вбивстві. За такий злочин йому може загрожувати до 15 років в'язниці.

1 травня 2018 року під час нападу Сергієві Стерненку вистрілили в потилицю. Після пострілу він побіг за нападником - у результаті той був схоплений. При затриманні він також стріляв у очевидців.

Зараз ви читаєте новину «Активіст смертельно поранив нападника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути