четвер, 16 березня 2023 11:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Які ракети не може збивати українська ППО: Ігнат розповів

Які ракети не може збивати українська ППО: Ігнат розповів
Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, які ракети не може збивати українська ППО. Фото: pravda.com.ua

Російські загарбники мають сучасні ракети, які важко збивати українській протиповітряній обороні.

Це насамперед гіперзвукові аеробалістичні ракети Х-47 "Кинджал", які зазвичай запускають із літаків МіГ-31К. Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв'ю 24 Каналу.

За його словами, складність ураження такої ракети умовно в кілька разів вища, ніж, наприклад, Х-22. Адже "Кинджал" має значно вищу швидкість польоту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україною "пронеслася" масштабна тривога: у чому була причина

"Донедавна їх застосування мало разовий характер, але нещодавній залп із шести ракет вночі 9 березня підтверджує дійсну небезпеку цієї зброї і критичну потребу в сучасній ППО", – наголосив Ігнат.

Він додав, що не збиваються також "вузькопрофільні" авіаційні протирадіолокаційні ракети Х-31П та подібні ракети "повітря-земля" меншої дальності. Вони належать до нижчої, тактичної ланки. Здебільшого ними Росія б'є поблизу лінії бойового зіткнення.

"Ми про це все чесно говоримо, щоб марно не вселяти якусь надію. Ми не Росія і не можемо брехати власному народу", – наголосив Ігнат.

Попри те, що зима закінчилася, Росія може і надалі обстрілювати українську інфраструктуру. При цьому у ворога можуть бути нові цілі, зокрема, урядові будівлі та інфраструктурні об'єкти. Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

У Чорному морі фіксують нетипову активність росіян. Загалом ворог вивів 20 кораблів, з яких чотири ракетоносії. Серед загального складу багато допоміжного флоту, заявила начальниця пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «Які ракети не може збивати українська ППО: Ігнат розповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути