Ексклюзиви
пʼятниця, 26 лютого 2021 15:07

Адвокати Стерненка розповіли про "процесуальну пастку" та ще один можливий вирок

Адвокати Стерненка розповіли про "процесуальну пастку" та ще один можливий вирок
Сергія Стерненка визнали винним за статтями про викрадення людини, розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, та незаконне зберігання зброї. Фото: twitter.com/usuprun

Адвокати Сергія Стерненка не можуть оскаржити рішення про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Оскільки цей запобіжний захід потрібно оскаржувати разом із вироком. А апеляція на вирок раніше, ніж через місяць від 23 лютого, до суду не зайде. Про це адвокати розповіли під час пресконференції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потерпілий був з мішком на голові, але впізнав Стерненка і пістолет - адвокат

"Вирок оскаржується протягом 30 днів. Фактично, Сергій у процессуальній пастці. Запобіжний захід обрали разом з вироком, тож оскаржити його можна тільки з вироком. У суді чекатимуть, доки всі учасники процесу не подадуть свої апеляційні скарги. Потім буде 3 дні на оформлення і весь цей місяць Сергій буде в СІЗО", - розповіли вони.

Також вони додали, що суддя Віктор Попревич розглядає ще одну справу щодо Стерненка у складі колегії за іншою справою, яка пов'язана з наркотиками. Подробиць адвокати не знають. Але вважають, що і там може бути ще один вирок.

У вівторок, 23 лютого, Приморський райсуд Одеси відправив за ґрати проукраїнського активіста Сергія Стерненка. Йдеться про справу 6-річної давнини щодо викрадення депутата Комінтернівської райради Одеси Сергія Щербича. Його, за свідченнями самого ж депутата, катували та вимагали скласти мандат. Крім Стерненка, вирок отримав його соратник Руслан Демчук. Їх визнали винними у викраденні людини, розбої та незаконному поводженні зі зброєю. Але термін відповідальності за статтею щодо викрадення вже збіг. За двома іншими статтями обох ув'язнили на 7 років і 3 місяці. Прокуратура просила для них по 8 років.

Зараз ви читаєте новину «Адвокати Стерненка розповіли про "процесуальну пастку" та ще один можливий вирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути