пʼятниця, 25 березня 2016 10:09

Адвоката ГРУшника Александрова знайшли мертвим

Адвоката ГРУшника Александрова знайшли мертвим

Зниклого адвоката російського спецназівця Олександра Александрова Юрія Грабовського знайшли мертвим.

Про пише "Апостроф" із посиланням на Національну асоціацію адвокатів України.

"Сьогодні ми дізналися трагічну звістку. Адвокат Юрій Грабовський знайдений убитим. Підозрюваних у цьому злочині затримано, і ми сподіваємося, що всі причетні до вбивства нашого колеги будуть покарані. Висловлюємо співчуття близьким та рідним Юрія Грабовського, всім, хто його знав. Ми всі втратили талановитого розумного енергійного адвоката, відданого своїй справі", - йдеться в повідомленні.

Тіло адвоката знайшли в ніч на п'ятницю біля міста Жашкова Черкаської області. Цю інформацію підтвердила адвокат Оксана Соколовська, яка представляє інтереси іншого росіянина - Євгена Єрофеєва, передає "Укрінформ".

"Так, тіло Юрія Грабовського знайшли закопаним у землі. Мені зателефонували і сказали про це", - сказала Соколовська. Будь-які подробиці Соколовська коментувати відмовилася.

Нагадаємо, про зникнення адвоката росіянина стало відомо 9 березня. Тоді на сторінці Грабовського в Facebook з'явилося повідомлення з геоміткою "Єгипет" про те, що він виїхав з України. Його знайомі засумнівалися, що публікація написана адвокатом.

Наступного дня правоохоронці почали розшук Грабовського та відкрили кримінальне провадження про вбивство. Незабаром був знайдений паспорт Грабовського, без якого він не зміг би перетнути кордон.

15 березня російський консул в Україні Олексій Грубий заявив, що зникнення Грабовського було невипадковим.

"Зникнення людини і відкриття провадження у цій справі за фактом умисного вбивства. Не я один, але багато колег висловлюємо такі побоювання".

Олександр Александров отримав замість зниклого Грабовського нового захисника. Наступне засідання по справі ГРУшників заплановано в Україні на 5 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Адвоката ГРУшника Александрова знайшли мертвим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути