пʼятниця, 05 серпня 2011 11:26

Спецтема: Бійня у Норвегії

Адвокат Брейвіка доб'ється для свого підзахисного найсуворішого покарання

Адвокат Брейвіка доб'ється для свого підзахисного найсуворішого покарання

Норвезький терорист Андерс Брейвік, обвинувачений в організації подвійного теракту в Осло і на острові Утойя 22 липня, може уникнути тюремного ув'язнення, якщо дійсно буде визнаний неосудним. Однак у цьому випадку за рішенням суду його відправлять на примусове лікування до психіатричної лікарні, що може виявитися ще більш суворим покаранням, вважає його адвокат Гейр Ліппестад.

"Зараз Брейвік сприймає себе лицарем, що викликав на бій весь наш світ, все демократичне суспільство. Якщо ми відправимо його до в'язниці, він просто буде вважати, що світ захопив його в полон. Лікарня ж не вписується в ту картину світу, яку Брейвік для себе створив", - сказав Ліппестад в п'ятницю в інтерв'ю газеті "Известия".

Адвокат "норвезького стрілка" впевнений, що Брейвік "буде ізольований від суспільства дуже надовго, можливо, до кінця своїх днів". За його словами, "це може стати для нього навіть більш суворим покаранням, ніж в'язниця". Ліппестад також додав, що Брейвік розраховує постати перед судом, щоб викласти там свої погляди і вимоги.

У Норвегії 22 липня пролунав вибух біля комплексу урядових будівель в центрі Осло, де знаходиться канцелярія прем'єр-міністра, а через кілька годин чоловік у поліцейській формі відкрив стрілянину в молодіжному таборі правлячої Норвезької робочої партії на острові Утойя недалеко від столиці. В результаті подвійного теракту загинули 77 осіб.

Влада затримали підозрюваного у стрільбі 32-річного етнічного норвежця Брейвіка. Йому пред'явлені звинувачення за статтею 147 кримінального кодексу Норвегії (тероризм і терористична діяльність), що передбачає до 21 року позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Брейвіка доб'ється для свого підзахисного найсуворішого покарання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути