неділя, 03 квітня 2022 07:34

Спецтема: Війна Росії проти України

80% знищених будинків: як виглядає Ізюм після "русского мира"
20

Васлідок ворожих обстрілів, ракетних ударів та бомбардувань, які тривають від 6 березня, у Ізюмі знищено 80% житлових забудов.

Обстріли з боку військ РФ носили абсолютно варварський і хаотичний характер. Характер руйнувань будівель був дуже серйозним: "складалися" цілі під'їзди, від шкіл залишалися тільки стіни і залишки "коробки". Про це повідомив мер Ізюма Володимир Мацокін у інтерв'ю "Укрінформу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ґвалтують, мародерять і вбивають - окупанти чинять звірства на захоплених територіях

"Почалося нищівне бомбардування з літаків, ракетами, з артилерії, з мінометів. І це відбувалося доба за добою... Незрозуміло, яка там могла бути військова логіка. Знищували все. Меморіали, присвячені Другій світовій війні, дитячі садочки, ліцей, медичні та соціальні заклади, шляхи, пішохідний міст, який я згадував, центральну площу, центральний парк, пам'ятки архітектури. Апокаліптична картина… " - каже міськогоий голова.

У Ізюмі окупанти знищили 80% будівель
Фото: facebook.com/volodymyr.matsokin
У Ізюмі окупанти знищили 80% будівель
У Ізюмі окупанти знищили 80% будівель
У Ізюмі окупанти знищили 80% будівель
У Ізюмі окупанти знищили 80% будівель

За підрахунками міської влади, в Ізюмі та селах під містом заблоковані і потребують гуманітарної допомоги від 15 до 20 тисяч людей.

Також Мацокін розповів про високу ймовірність, що деяких людей під час обстрілів завалило в підвалі й громадяни там були поховані живцем.

"Остаточної інформації немає, але росіяни не допускають туди нікого. Це злочини проти людяності, порушення всіх гуманітарних правил, які взагалі існують у світі", - наголосив.

Російські загарбники 1 квітня встановили контроль над Ізюмом Харківської області. Цьому сприяли місцеві зрадники й кількісна перевага окупантів.

Російський ворог хоче рухатися від Ізюма до Волновахи. Про це сказав радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко під час телемарафону. "Ключовий напрямок росіян - це умовна вісь від Ізюма до Волновахи. Весь час точаться бої біля Ізюма. Вони намагаються прорватися на Донбас, ми їх стримуємо. Це одні із ключових боїв, які відбуваються зараз" - каже.

Зараз ви читаєте новину «80% знищених будинків: як виглядає Ізюм після "русского мира"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути