Ексклюзиви
четвер, 28 липня 2011 13:52

64 людини стали жертвами південнокорейської "водяної бомби"
14

Фото: Фото: Reuters

Лічильник жертв зливи у Південній Кореї продовжує зростати. На даний момент загиблими і зниклими безвісти вважаються 64 людини. Столиця країни залишається паралізованою через удар стихії. Прогнози синоптиків тим часом оптимізму не вселяють: Південну Корею чекають нові сильні дощі, які вже отримали прізвисько "водяної бомби".

49 людей загинули і ще 15 пропали безвісти - такі дані Штабу з ліквідації наслідків удару стихії у Південній Кореї. Враховуючи, що зливові дощі, які почалися з вівторка, торкнулися в основному столичний і східний регіони, то жертви припали на ці райони. Як стало відомо, тільки в одному Сеулі загинули 16 людей, в розташованій поруч провінції Кьонгідо жертвами стали 20 осіб, у східній провінції Канвондо стихія забрала життя ще 13 людей. Крім того, всього по країні зниклими безвісті рахуються ще півтора десятка жителів. Серед загиблих значиться і дружина одного з найбільш відомих і впливових бізнесменів Південної Кореї - президента компанії "Сінсеге" До Хак Со. Як повідомили в поліції, його дружина на ім'я Ян Мен Сук, перебуваючи в своєму будинку, спустилася у підвальне приміщення, щоб перевірити бойлер. У цей час величезні потоки води з розташованої неподалік гори затопили будинок, внаслідок чого жінка захлинулася в підвалі, пише Российская газета.

Багато районів країни, включаючи столицю, залишаються паралізованими. Нормальне життя припинилося. Ось як описав один з корейських держслужбовців у своєму блозі картину, яка побачив вранці в будівлі відомства, де він працює: "Вранці прийшов на роботу, але здавалося, що опинився у величезній калюжі. У першому будинку води по пояс, по воді плавають документи, меблі, сміття, багато комп'ютерів безнадійно пошкоджені. Я залишив учора на парковці свою машину, але сьогодні бачу тільки верх даху, все інше покрите водою".

Більше чотирьох з половиною тисяч людей змушені були залишити свої будинки, у ряді районів регулярно виникають перебої з електрикою, кілька регіонів країни залишилися без мобільного зв'язку, багато дороги навколо столиці перекриті. У самому Сеулі особливо сильно постраждала південна частина міста. Місцеве телебачення показало кадри людей, що стояли на невеликих острівцях суші, чекаючи на допомогу. Для надання допомоги мобілізовані війська і поліція, але удар стихії виявився надто потужним і несподіваним.

Метеорологи ж кажуть, що це стало найбільшим об'ємом опадів, які випадали в Кореї з моменту початку ведення сучасної статики по погоді з 1907 року.

Зараз ви читаєте новину «64 людини стали жертвами південнокорейської "водяної бомби"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути