четвер, 10 серпня 2017 15:18

52-річну жінку 16 років утримували в рабстві

52-річну жінку 16 років утримували в рабстві
Олені Шірякіна 16 років провела в рабстві у своєї подруги. Фото — Згурівська правда

Жителі села Черевки Згурівського району Київської області в сараї домогосподарства виявили ледь живу жінку, яку утримували в рабстві.

Жителі запідозрили недобре після того, як почули плач із сараю, повідомляє "Згурівська правда".

Жінку знайшли в передсмертному стані. Пізніше з'ясували її особу: 52-річна Олена Володимирівна Шірякіна колись працювала перекладачем, проте останні 16 років провела в рабстві сім'ї знайомої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець 17 років провів у рабстві в Азербайджані

Жінка розповіла, що на початку 2000-х колишні сусіди і хороші знайомі виманили у неї гроші, пообіцявши допомогти влаштувати на престижну роботу за кордоном. Після того запропонували пожити на своїй дачі в Черевках. Однак останніми роками господиня, а колись ще й подруга потерпілої, в прямому сенсі перетворила її в рабиню: ставила непосильні завдання по господарству, годувала недоїдками і зіпсованими продуктами, била і маніпулювала нею.

При цьому 52-річна жінка піддавалася постійному залякуванню з боку господині. Вона змусила Олену повірити в вигадану історію, що її розшукує поліція за масову загибель людей через обвал будівлі у центрі столиці, а її фізичне усунення нібито замовили жителі села і рідний брат. Зловмисниця навіть переконала Олену в тому, що у неї важке онкологічне захворювання, а її долею займається невідомий екстрасенс, який через господиню вказує, що і як треба робити для зцілення.

Постраждала госпіталізована. Її життю ніщо не загрожує. Люди, які тримали її в рабстві, намагаються проникнути до лікарні і забрати її.

На місце події викликали місцеву поліцію. Поки що невідомо, чи були внесені за цим фактом відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань , а також чи проводять досудове розслідування.

Працівники Служби безпеки України викрили фермера 36-річного Сергія Гребенюка із села Вища Кропивна Немирівського району на Вінниччині. Він тримав у трудовому рабстві 101 людину. Забрав документи, змушував працювати по 16 год. на добу, забороняв виходити за територію господарства.

Зараз ви читаєте новину «52-річну жінку 16 років утримували в рабстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути