середа, 27 лютого 2019 09:18

4 роки за ґратами без суду і гепатит: добровольця АТО відпустили на поруки

4 роки за ґратами без суду і гепатит: добровольця АТО відпустили на поруки
Майданівця і добровольця 21-річного Андрія Романюка, який 4 роки провів за гратами без розгляду справи по суті, звільнили на поруки. Його звинувачують у нападі на АЗС та убивтсві 2 міліціонерів. Фото - Facebook Катерини Кобко

Майданівця і добровольця вінничанина 21-річного Андрія Романюка, який 4 роки провів за гратами без розгляду справи по суті, звільнили на поруки нардепа Ігоря Луценка.

Таке рішення 26 лютого прийняла колегія Дарницького райсуду міста Києва на розгляді доцільності тримання під вартою. На волю вийшов також доброволець Євген Кошелюк. Його взяли на поруки нардепи Оксана Корчинська і Юрій Тимошенко.

У кінці 2016-го року Романюку надали можливість вийти на волю – внести рекордну заставу в розмірі 3,5 млн грн. Проте, потрібних коштів так і не вдалося зібрати, повідомляє 24 канал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обвинувачена у вбивстві міліціонерів намагалася перерізати собі горло

Одначе, суд змінив міру запобіжного заходу у зв'язку з тим, що набутий Романюком у в'язниці гепатит Б прогресує.

"У нього хронічний гепатит. Тому моя мотивація – це порятувати йому життя, бо далі запускати так хворобу не можна. Випустили, бо може таки побачили, що скоро 5-й рік тримання під вартою почнеться, а суд фактично на ранній стадії", - прокоментував нардеп Луценко.

Ветеранів бойових дій на Донбасі звинувачують у збройному нападі на АЗС у Києві та в убивстві двох міліціонерів, які їх переслідували. У травні 2015 року стався напад на АЗС у Деснянському районі Києва. Був поранений оператор заправки. Під час переслідування підозрюваних два працівники полку міліції спеціального призначення загинули. Справа проти Андрія Романюка, Євгена Кошелюка, Віти Заверухи, Миколи Мнишенка й Данила Ситникова, ще відома як "справа Заверухи" та "справа вінницьких терористів". Мнишенка, Ситника й Заверуху, яким інкримінують ті ж злочини, звільнили з-під варти впродовж 2017 року. Причому Віта Заверуха, яку прокуратура назвала "керівником банди", вийшла під заставу розміром 1,6 млн грн. Ім'я того, хто вніс кошти, не розголошують.

Зараз ви читаєте новину «4 роки за ґратами без суду і гепатит: добровольця АТО відпустили на поруки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути