вівторок, 30 серпня 2011 13:06

39 працівників Львівської митниці залишилися без роботи через контрабанду

39 працівників Львівської митниці залишилися без роботи через контрабанду

Учора на Львівській митниці звільнили 39 працівників. Ще 16-х понизили у званні на один ступінь. Ці службовці пропускали товари в Україну без митного оформлення, від чого у бюджет не сплачувалися збори, тобто контрабанду.

Таке рішення Держмитслужба прийняла після тривалих перевірок на пунктах пропуску Львівщини. Уперше 55 митників звільнили у листопаді 2010 року.

"Звільнили і тих митників, які безпосередньо пропускали вантажі без оподаткування, так і керівників підрозділів, які допускали таке. Кількох людей звільнено із служби по боротьбі з контрабандою," - повідомили у прес-службі Львівської митниці.

Держмитслужба узяла під контроль західний регіон через явну розбіжність у статистиці взаємної торгівлі України та Польщі. У 2009 році вона становила майже $400 млн, у 2010 році – $3 млн. Перевірку митна служба України здійснювала разом із польськими митниками. Польська служба подавала дані, скільки товару ввезено в Україну з ЄС, Митна служба звіряла ці дані із кількістю зареєстрованих товарів в Україні, з яких сплачено податок.

"Детально аналізувалися електронні бази даних Державної митної служби, співставляли їх з інформацією польських колег, плюс дані відео-спостереження на пунктах пропуску, - розповів прес-секретар. - Транспортні засоби пропускаються як порожні, або нібито з невеликою кількістю вантажу, що не підлягає оподаткуванню. Також вантажні автомобілі прямували "зеленим коридором", який передбачає відсутність товарів, що підлягають оподаткуванню. Окрім цього, ним можуть переміщуватися лише легкові автомобілі. А відповідно, з них не сплачувався єдиний збір."

У регіоні і надалі планується вести особливий контроль. Тут планується встановити систему автоматичного зчитування номерних знаків транспортних засобів. Це дасть змогу зафіксувати транспортні засоби, які перетинають митний кордон. Крім того, пункти пропуску будуть облаштовані розгалуженою мережею камер відеоспостереження.

Зараз ви читаєте новину «39 працівників Львівської митниці залишилися без роботи через контрабанду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути