четвер, 25 серпня 2011 16:47

300 підлітків пікетували маріупольську наркоторговку
7

Фото: Фото фонда «Пілігрим»

Більше 300 колишніх і теперішніх вихованців реабілітаційного центру "Пілігрим", разом з дорослими співробітниками центру провели вчора пікет під вікнами наркоторговки Ірини Кравченко. Підлітки тримали в руках фотографії загиблих дітей-наркоманів. Кричали: "Обридло!", "Наркомафію під суд!", "Ганьба суддям!".

Керівник благодійного фонду "Пілігрим" Геннадій Мохненко, який вів акцію протесту, зачитав символічний лист до судді однієї з сотень жертв Ірини Кравченко - Артура Суєтіна.

"Ваша Честь, вибачте, що турбую вас, але прошу врахувати мою думку по відношенню до Кравченко, до якої суд виявив поблажливість. З 10 - ти років я регулярно бував під її дверима і, стаючи навшпиньки, просовував у віконце випрошені на перехрестях гроші. До 12-ти я поховав багатьох моїх друзів, з якими ми разом ходили під вікна "Абраміхи" (так наркомани всього міста називають Кравченко). У 13 я приходив до її вікна по п'ять-сім разів на день. В 14 я помер", - йдеться в цьому листі.

"Я особисто чув з вуст судді слова до зірки наркоторгівлі: все буде в порядку. Після багаторічної боротьби, коли Абраміха була нарешті арештована, я не приховував своєї радості. Але її випустили, і вона продовжила торгівлю. Кожен день тільки в Маріуполі ховають кілька наркоманів. Помножте це на 365 днів, і порахуйте, скільки вбито пацанів і дівчаток. Хочу нагадати суддям, які відпустили Абраміху: дуже скоро вам стояти на суді як підсудних перед Суддею всіх ... Вам відповідати за свої беззаконня перед Богом ", - сказав Мохненко, який є також пастором Церкви добрих змін.

19 серпня в апеляційному суді Донецької області суддя Тетяна Шаліна прийняла рішення звільнити з-під варти обвинувачену Ірину Кравченко. Суд першої інстанції визнав цю жінку винною за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу ("Виробництво та збут наркотиків") і засудив до 7 років колонії. Але просиділа вона тільки 3 місяці.

Апеляційний суд, розглянувши скаргу Ірини Кравченко, дійшов висновку про недоведеність її провини. Суддя Шаліна відправила справу Кравченко на дорозслідування, а обвинуваченій змінила запобіжний захід на підписку про невиїзд.

Учасники акції підготували звернення до Верховного суду з вимогою перевірити кваліфікацію та об'єктивність судді Т. А. Шаліної і переглянути справу Кравченко.

Ірина Кравченко протягом 20 років продавала наркотики та психотропні препарати з вікна у дверях власної квартири. Кілька разів ця діяльність була знята на відео працівниками фонду "Пілігрим" і журналістами. За словами Юлії Лафазан з прес-служби Маріупольської міліції, Ірина Кравченко вже 3 рази притягувалася до кримінальної відповідальності за торгівлю наркотиками.

Благодійний фонд "Пілігрим" з 1998 року займається реабілітацією дітей і дорослих, залежних від наркотиків. У 2005 році фонд розпочав безстрокову акцію протесту "Обридло". Пікети під стінами Кабміну та адміністрації президента привели до обмеження торгівлі трамадолом. У Маріуполі було заарештовано кілька працівників міліції, які покривали наркобізнес.

Зараз ви читаєте новину «300 підлітків пікетували маріупольську наркоторговку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути