середа, 25 жовтня 2017 16:06

17-річну дівчину вбивали п'ятеро знайомих

17-річну дівчину вбивали п'ятеро знайомих
17-річна Олена Жураховська шість днів була в комі після звірського побиття друзями. Померла, так і не отямившись. Фото - Рупор Житомира

Правоохоронці Житомирщини встановили п'ятого підозрюваного у справі про побиття 17- річної Олени Жураховської із райцентру Малин, яка напередодні померла у лікарні.

Одній із кривдниць неповнолітньої вже обрали запобіжний захід — тримання під вартою. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповів начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко.

"Нами встановлені всі особи, які брали участь в цьому злочині. Це молоді люди від 20 до 22 років: 2 чоловіка та 3 жінки. Всім встановленим особам оголошена підозра в скоєнні злочину, одній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, решті обирається запобіжний захід. Ті, хто брав участь у скоєнні цього злочину, також будуть взяті під варту. Решті, можливо, буде оголошено домашній цілодобовий арешт", - сказав Печененко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 17-річну школярку до напівсмерті побила дружина АТОвця

П'ятим підозрюваним виявився двоюрідний брат чоловіка, який брав участь у побитті. Його покликали на місце вже після вчинення злочину. Переконавшись, що дівчина жива, він не надав їй допомогу і не викликав "швидку".

Під варту вже взяли 21-річну Любов Олефіренко, яка безпосередньо наносила травми потерпілій. Причиною стали 500 грн, які 17-річна нібито вкрала влітку у її родича.

"Спочатку конфлікт виник в будинку і продовжився на вулиці. Після того, як почала втручатися мати і вітчим, всі вирішили вийти на вулицю і Олефіренко сказала, що ми заберемо її з собою. І коли вони прийшли на розвалене приміщення хімскладу, то у процесі розпиття спиртних напоїв підозрювана взяла ініціативу в свої руки. Вона її била ногами, цеглою, просто руками. Сім'я підозрюваної в полі зору поліції знаходиться останніх років 5. Батько раніше судимий, її чоловік на сьогодні також притягується до кримінальної відповідальності", - розповів начальник Малинського відділення поліції Михайло Старовойт.

У поліції також повідомили, що батьки потерпілої зловживали спиртним і не займалися вихованням дочки. За словами речниці ГУНП в Житомирській області Алли Ващенко, мати загиблої неодноразово притягувалася до адміністративної відповідальності за розпивання алкоголю у громадських місцях та неналежне виховання дитини. Олена останні три роки не відвідувала навчання та навіть не має атестату за 9 клас.

24 жовтня в малинській лікарні на Житомирщині померла 17-річна Олена Жураховська, яку побили та покинули напризволяще друзі. Дівчина так і не прийшла до тями.

Зараз ви читаєте новину «17-річну дівчину вбивали п'ятеро знайомих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути