Ексклюзиви
субота, 16 лютого 2013 17:51

10-річного хлопчика, що вижив у донецькій авіакатастрофі, ігнорували лікарі

10-річного хлопчика, що вижив у донецькій авіакатастрофі, ігнорували лікарі
Фото: mns.gov.ua

Дружина одесита Сергія Бутенка, загиблого під час катастрофи літака Одеса-Донецьк, розповіла, як їхнього сина Тимофія затиснуло під кріслами салону, пише "Сегодня".

"Чоловік летів разом з нашим 10-річним сином Тимофієм. Коли літак падав, Сергій закрив собою сина і врятував його, а сам загинув, - розповіла крізь сльози його дружина Рита. - Син пізніше говорив, що був затиснутий під кріслом і не міг вибратися. По ньому бігли, рятуючись з літака, дорослі пасажири. Дитина кричала, але ніхто не звертав уваги! Лише потім Тимофію допоміг вибратися один з членів екіпажу - кадет. Син отримав сильний забій голови та грудей. І шок від смерті батька. Але в Донецьку Тимофію ніхто не надав допомогу. У лікарні у сина взяли кров з пальця і потім про нього всі забули. Дитина сиділа у коридорі лікарні в одних шкарпетках на голій підлозі - ні лікарі, ні психологи з ним не спілкувалися", - розповіла жінка .

За словами Рити, Тимофій вже в Одесі, його привезли близькі, але з моменту катастрофи ніхто не дзвонив Риті з пропозиціями допомоги: "Ми цікавимо тільки слідчого - він просив довіреність на передачу нам особистих речей мого чоловіка. Ніхто поки не запропонував допомоги, ні влада, ні представники авіакомпанії".

Нагадаємо, 13 лютого під Донецьком зазнав аварії літак АН-24 "Південних авіаліній", рейсом з Одеси. Всього на борту авіалайнера перебувало 52 людини, за офіційними даними, 5 з них загинули, 26 звернулися по медичну допомогу. Всі загиблі - жителі Одеси.

Зараз ви читаєте новину «10-річного хлопчика, що вижив у донецькій авіакатастрофі, ігнорували лікарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути