понеділок, 14 жовтня 2024 16:20

Спецтема: Війна Росії проти України

107 бойових зіткнень з початку тижня - Генштаб

107 бойових зіткнень з початку тижня - Генштаб
Сили оборони України відбивають атаки російських окупантів. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України стримують наступ російських окупантів.

Російські терористи продовжують руйнувати українські міста і села ракетними, авіаційними та артилерійськими ударами. Сьогодні відбулось 107 бойових зіткнень. Сили оборони вживають усіх необхідних заходів для недопущення просування противника вглиб української території, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Курахівському напрямку ворожа армія атакувала 29 разів у районах населених пунктів Ізмайлівка, Гірник, Зоряне, Курахівка, Цукурине, Новодмитрівка, Новоселидівка, Антонівка, Костянтинівка, Катеринівка і Водяне. 18 спроб окупантів просунутися вперед вже відбито. Ворог скинув авіабомбу на Іллінку.

На Покровському напрямку російські окупанти здійснили 18 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій у районах Миролюбівки, Променя, Мирнограда, Лисівки, Селидового, Воздвиженки, Новоторецька, Новогродівки.

Сили оборони стримують ворожий натиск і відбили 12 атак, тривають шість боєзіткнень.

Сьогодні від вогню ворожої артилерії і мінометів на Сумщині постраждали, зокрема, громади Басівки і Миропілля. Росіяни завдали авіаударів керованими авіабомбами по районах населених пунктів Рев'якіне, Будівельне, Соснівка, скинувши 10 КАБів.

На Харківському напрямку ворог скинув два КАБи на Гарбузи.

На Куп'янському напрямку окупанти 16 разів атакували Сили оборони у районах Синьківки, Степової Новоселівки, Колісниківки, Лозової і Вишневого. Тривають 14 боєзіткнень. Ворожа авіація завдала завдала ударів вісьмома керованими авіабомбами по Новоосиновому і Ківшарівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися фото складів "шахедів" в РФ після удару ЗСУ і СБУ

На Лиманському напрямку окупанти здійснили 21 атаку на позиції українців поблизу населених пунктів Новоєгорівка, Греківка, Невське, Терни, Ямполівка, Торське і Зарічне. 11 боїв завершилися, 10 - тривають. Українські воїни стійко тримають оборону і завдають ворогу втрат.

Окупанти намагаються прорвати нашу оборону поблизу Верхньокам'янського на Сіверському напрямку. Два боєзіткнення завершено без успіху для противника, повідомив Генштаб.

На Краматорському напрямку від початку доби підрозділи Сил оборони відбивали одну атаку російських окупантів поблизу Оріхово-Василівки, тривають два ворожі штурми.

На Торецькому напрямку тривають три штурмові дії у районі Щербинівки. Ворог з авіації завдав удару КАБом по Торецьку.

На Времівському і Гуляйпільському напрямках ворог наступальних дій не проводив, вдарив по Новодарівці близько 60 некерованими авіаракетами.

На Оріхівському напрямку окупаційні війська два рази штурмували позиції Сил оборони поблизу Малої Токмачки і Новоданилівки. Триває боєзіткнення.

На Придніпровському напрямку противник зазнав поразки, два рази атакуючи оборонні рубежі українців.

Триває операція у Курській області, повідомив Генштаб ЗСУ. Російська авіація продовжує рівняти з землею села і міста в РФ. Від початку доби російські літаки завдали шість ударів дев'ятьма КАБами по власній території.

Вчора на фронті було 161 боєзіткнення.

За 963 дні втрати російських окупаційних військ становили 670 190 осіб, 17 895 бойових броньованих машин, 8975 танків, 369 літаків, 329 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів і підводний човен.

Зараз ви читаєте новину «107 бойових зіткнень з початку тижня - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути