пʼятниця, 16 лютого 2018 10:23

100 кг радіоактивного брухту везли з Чорнобильської зони

100 кг радіоактивного брухту везли з Чорнобильської зони
Майже 100 кілограмів радіоактивно забрудненого металобрухту 51-річний чоловік намагався вивезти з Чорнобильської зони. Фото -  Державна прикордонна служба України

Майже 100 кілограмів радіоактивно забрудненого металобрухту 51-річний житель села Старі Соколи, що на Київщині, намагався вивезти з Чорнобильської зони.

Його затримали прикордонники Житомирського загону, повідомляє Державна прикордонна служба України.

"Отримавши оперативну інформацію, прикордонники відділу "Іванків" спільно зі співробітниками Національної поліції виявили чоловіка, який намагався вивезти з зони ЧАЕС металобрухт. Зловмисник, який не мав при собі жодних документів, знаходився неподалік загороджувального паркану зони безумовного (обов'язкового) відселення", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада врегулює правовий режим Чорнобильської зони

Радіоактивно забруднений металобрухт вагою майже центнер чоловік мав здати до пункту прийому кольорових металів. На затриманого склали адміністративний протокол та направили до поліції.

20-річний хлопець намагався вивезти 250 кг радіоактивного металу з Чорнобильської зони, причепивши його до автомобіля "Москвич". Хлопець, який виявився жителем Поліського району, був затриманий працівниками відділу поліції зони Чорнобильської АЕС спільно з військовослужбовцями Національної гвардії та прикордонниками у відселеному пункті Королівка.

Зараз ви читаєте новину «100 кг радіоактивного брухту везли з Чорнобильської зони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути