четвер, 08 лютого 2018 16:30

100 днів тому вбили Аміну Окуєву: основні версії слідства

100 днів тому вбили Аміну Окуєву: основні версії слідства
У селищі Глеваха Васильківського району на Київщині невідомі з кущів обстріляли автомобіль, в якому їхали Аміна Окуєва та Адам Осмаєв. Жінка загинула. Фото: facebook/Amina.Okueva

8 лютого минає 100 днів із дня вбивства лікаря, громадської активістки і військовослужбовця чеченського походження Аміни Окуєвої. Її автомобіль був обстріляний на залізничному переїзді. Чоловік Аміни, Адам Осмаєв, також отримав поранення, але залишився живий.

Поліція кваліфікувала цей злочин як замовне вбивство. За фактом вбивства прокуратура Київської області зареєструвала кримінальне провадження та його хід взяла на особливий контроль. Для затримання зловмисників в Київській області та сусідніх регіонах був введений оперативний план "Сирена". Серед версій — вбивство організували російські спецслужби.

"Дві версії - російські спецслужби і Кадиров, залишаються базовими", - сказав радник голови МВС Зорян Шкіряк, передає "Сегодня".

Імовірність російського сліду визнав і глава СБУ Василь Грицак.

"Не можу говорити голослівно, є там слід Російської Федерації чи ні, але в той же час я можу допустити з величезною часткою ймовірності, що є такий слід", - сказав Грицак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аміна Окуєва написала заповіт у червні

Кілери, які вбили Окуєву, ще не затримані.

"Ці люди приїхали з території Російської Федерації і виконували завдання з Російської Федерації - на вбивство Адама і Аміни. В першу чергу, хотіли вбити Адама, але, оскільки вони були поруч, а стріляли автоматними чергами з чагарника вночі, то так сталося, що Адам отримав поранення, а Аміна загинула ", - сказав народний депутат Антон Геращенко.

Поки що ні МВС України, ні прокуратура Київської області, яка тримає розслідування на особистому контролі, про хід розслідування не відзвітували.

30 жовтня близько 20:00 у селищі Глеваха Васильківського району на Київщині невідомі з кущів обстріляли автомобіль, в якому їхали 34-річна Аміна Окуєва та Адам Осмаєв, 36 років. Вона була добровольцем батальйону "Київ‑2". Прямували до будинку, який зводили. За кермом сидів Адам. Він отримав вогнестрільне поранення та відкритий перелом правої ноги. Його прооперували. В Аміну влучили шість куль. Вона загинула. По машині випустили понад 15 куль. Частина потрапила у двигун, інші зрешетили салон, найбільше — з боку пасажира, де сиділа Аміна. Кілерів було двоє.

Зараз ви читаєте новину «100 днів тому вбили Аміну Окуєву: основні версії слідства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути