середа, 22 лютого 2012 13:17

Завод, на якому нещодавно був Янукович, ледь не знищила пожежа
5

В Кременчуці на Крюківському вагонобудівному заводі о 8.10 загорівся малярний цех. Горіло 630 квадратних метрів будівлі.

"Працівники заводу помітили дим і подзвонили в пожежну частину, - розповів Віталій Шкаревський з Полтавського обласного управління надзвичайних ситуацій. - Машини приїхали за 7 хвилин, але вогонь швидко розгорівся. Через велику площу пожежі, 630 квадратних метрів, токсичні випари фарб та сильний дим вогонь було важко гасити. Тому пожежники працювали у апаратах захисту органів дихання, нагадують акваланги".

Гасити вогонь виїхало 10 пожежних автомобілів, 12 автоцистерн з водою та одна автодрабина. На місці працювало 45 чоловік з трьох місцевих дільниць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В'язні живцем горіли в камерах

Місцеві говорять, дим від пожежі було видно в іншому мікрорайоні міста.

"Десь о восьмій ранку їду на роботу по Крюківському мосту, - говорить місцевий автомобіліст Віталій. - Дивлюсь з лівого боку піднімається стовп диму. Правда спочатку не зрозумів, що то пожежа".

Загасили вогонь об 11.50. З цеху врятували 10 вантажних вагонів. З найближчих будівель евакуювали 25 чоловік, в адміністративному корпусі продовжують працювати. Постраждалих немає, будівля залишилась цілою.

"Розглядаємо дві причини пожежі, - повідомив начальник Кременчуцького районного відділу управління з надзвичайних ситуацій Віталій Навроцький. - Коротке замикання якогось електродвигуна або самозагоряння одного з компонентів фарби.

Крюківський вагонобудівний завод один з найбільших виробників транспортних засобів в Україні. Будують вантажні, пасажирські вагони та виробляють деталі до них. 16 лютого його відвідав президент України Віктор Янукович, оцінював новий швидкісний електропоїзд.


Зараз ви читаєте новину «Завод, на якому нещодавно був Янукович, ледь не знищила пожежа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути