Ексклюзиви
вівторок, 31 травня 2011 17:15

У Маріуполі ще одна людина підхопила холеру

У Маріуполі ще одна людина підхопила холеру

Міністерство охорони здоров'я України підтверджує четвертий випадок захворювання холерою у четвертого мешканця Маріуполя (Донецька обл.). Стан його здоров'я медики оцінюють як середньої тяжкості.

За інформацією Донецької обласної санітарно-епідеміологічної станції, у цього пацієнта спостерігаються симптоми гострої ниркової недостатності.

Як повідомляє прес-служба МОЗ у вівторок, головний державний санітарний лікар України Сергій Риженко разом з головним держсанлікарем Маріуполя Георгієм Гусаковим здійснили обхід інфекційного госпіталю, в якому перебувають хворі на холеру. Пацієнти своєчасно і в повному обсязі отримують необхідну медичну допомогу.

Риженко доручив в 3 рази збільшити обсяг лабораторного контролю об'єктів зовнішнього середовища для виявлення збудника холери. До Маріуполя прибули досвідчені фахівці з Сімферополя та Миколаєва для надання практичної допомоги.

На засіданні міського штабу з локалізації та ліквідації осередку холери за участю представників МОЗ, мера міста, керівників служб і відомств, правоохоронних органів було проаналізовано стан виконання протокольних доручень обласної та міської надзвичайних протиепідемічних комісій.

У повідомленні Донецької обласної санепідстанції наголошується, що у вівторок в Маріуполі не виявлено нових випадків захворювання та підозри на захворювання холерою.

Головний санітарний лікар області постановив тимчасово заборонити купання і любительську ловлю риби в Маріуполі, Первомайському та Новоазовському районах.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі ще одна людина підхопила холеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути